BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, dondurulan Rus varlıklarını kullanma yollarını araştırıyor----

ABD, dondurulan Rus varlıklarını kullanma yollarını araştırıyor

ABD, dondurulan Rus varlıklarını kullanma yollarını araştırıyor
24 Şubat 2024 - 09:19 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanlığı, dondurulan Rus devlet varlıklarının kullanım yollarını inceliyor.

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, Rusya’nın Ukrayna’da özel askeri operasyon başlatmasının başlarında dondurulan 300 milyar dolarlık Rus devlet varlıklarının kullanım yollarını incelediklerini belirtti.

Bloomberg Televizyonu’na verdiği mülakatta yetkili, “Ukrayna halkı için bu rezervlerin ekonomik değerini ortaya çıkarmanın yollarını arıyoruz” dedi.

Bir başka ülkenin egemen varlıklarının ele geçirilmesinin diğer ülkelerin küresel finans sistemine katılımını engelleyip engellemeyeceği sorusuna Adeyemo, “Rusya, Ukrayna’ya saldırarak kuralları ihlal eden ülke oldu” şeklinde yanıt verdi.

New York’taki Uluslararası İlişkiler Konseyi’nde yaptığı konuşmada, bakan yardımcısı, bu fonların Ukrayna ekonomisini desteklemek ve “kendi savunmaları için gerekli araçları sağlamak” amacıyla kullanılabileceğini açıkladı.

Beyaz Saray sözcüsü Karine Jean-Pierre konuyla ilgilenmenin karmaşıklığını kabul etti. Jean-Pierre brifing sırasında yaptığı açıklamada, “Göründüğünden biraz daha karmaşık çünkü dediğim gibi uluslararası bir etkinlikten bahsediyoruz, uluslararası düzeyde gerçekleşiyor” dedi.

Aynı zamanda, ABD Başkanı Joe Biden’ın Rus varlıklarının müsadere edilmesini destekleyip desteklemediği sorulduğunda, Jean-Pierre, “Washington, Rusya’nın verdiği zararın bedelini ödemesini sağlamak üzere atılacak ilave adımlar konusunda G7 de dâhil olmak üzere müttefiklerimiz ve ortaklarımızın yanı sıra Kongre üyeleriyle aktif müzakerelere devam ediyoruz.” dedi.(Gazetemru)

Rusya, AB’ye yönelik yaptırımları genişletiyor

 

Rusya, Alman firmasının 1 milyar dolardan fazla varlığına el koydu

 

Rusya’dan ABD'ye nota

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)