BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya ile Çin arasındaki ticaretin yüzde 70’i ulusal para ile yapılıyor----

Rusya ile Çin arasındaki ticaretin yüzde 70’i ulusal para ile yapılıyor

Rusya ile Çin arasındaki ticaretin yüzde 70’i ulusal para ile yapılıyor
26 Nisan 2023 - 13:00 www.finansgundem.com

Rusya ile Çin arasındaki ticaretin yüzde 70’i RMB ve ruble ile yapılırken, 2022 yılında ticaret hacmi yüzde 29 artış gösterdi.

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov bir konuşmasında, bir iki yıl önce Çin ile aralarındaki ticaretin yüzde 30’unun RMB ve Rus Rublesi ile hesaplanırken günümüzde bu oranın yüzde 70’i geçtiğini belirtti.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, "Çin’le arasındaki ticarette RMB ve Ruble kullanılmasının Rusya’nın öncelikli görevi olduğuna işaret eden Siluanov, bunun her iki taraf için “karşılıklı yarara dayalı” ve “güvenilir” bir yöntem olduğunu vurguladı. Siluanov, böylece ABD Doları ile hesaplanmadaki olası risklerin asgari seviyeye düşürülebileceğini kaydetti.

Çin Gümrük Genel İdaresi, 2022 yılında Çin ile Rusya arasındaki ticaret hacminin yüzde 29,3 artarak 190 milyar 271 milyon dolara ulaştığını ve rekor kırdığını bildirdi."

Rusya'nın ihracatında ruble doları yakaladı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)