BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya için kadeh kaldırdılar----

Rusya için kadeh kaldırdılar

Rusya için kadeh kaldırdılar
13 Eylül 2023 - 15:12 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kuzey Kore lideri Kim onuruna öğle yemeği verdi. Putin, "Yoldaşlık ve iyi komşuluk bağlarını güçlendirmek istediklerini" söyledi. Kim de, "Rusya'nın yeni zaferlerine" diyerek kadehini kaldırdı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasındaki görüşme tamamlandı. Liderler Rusya'nın Vostoçny Uzay Üssü'nde yaklaşık dört saat başbaşa görüştüler.

Kremlin muhabiri Pavel Zarubin, Telegram kanalında Vladimir Putin ile Kim Jong-un'un müzakerelerin sonunda üsten ayrıldıklarını bildirdi.

Ayrılmadan önce Kim Jong-un, daveti ve sıcak misafirperverliği için Putin'e içten şükranlarını sundu.

DPRK lideri, "Size, Yoldaş Putin, meşgul olmanıza ve devlet işlerini yönetmenize rağmen bizi nezaketle davet ettiğiniz için içten şükranlarımı sunmama izin verin" dedi. Müzakerelerin sonuçları ve iki ülke liderlerinin görüştüğü konular hakkında henüz bilgi verilmedi.

Kim için verilen öğle yemeğinin menüsünde incirli ördek salatası, Amur Nehri levreği çorbası, Kamçatka yengeçli mantı, mantarlı mersin balığı, sebzeli antrikot, çam fıstıklı yaban mersini tatlısı ve sorbe vardı.

Yemekteki konuşmasında Putin, "Yoldaşlık ve iyi komşuluk bağlarını güçlendirmek istediklerini" beirterek "Bölgemizin barış, istikrar ve refahı için hareket etmeye devam edeceğiz" dedi. Putin konuşmasında bir atasözüne atıfta bulunarak, "Kuzey Kore'de 'Elbisenin yenisi, dostun eskisi iyidir' derler. Bizde bir halk deyişi 'Eski bir dost, iki yeni dosttan iyidir' der. Bu bilgelik, modern ilişkilere de uygulanabilir" dedi.

Kim de kadehini "Rusya'nın yeni zaferlerine" kaldırdı. (turkrus.com)

Putin ve Kim Jong-un görüşmesi: Hassas alanlarda iş birliği içindeyiz!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)