BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin ve Kim Jong-un görüşmesi: Hassas alanlarda iş birliği içindeyiz!----

Putin ve Kim Jong-un görüşmesi: Hassas alanlarda iş birliği içindeyiz!

Putin ve Kim Jong-un görüşmesi: Hassas alanlarda iş birliği içindeyiz!
13 Eylül 2023 - 08:20 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya'nın Vostoçni Uzay Üssü'nde buluşarak önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Kim Jong-un, zırhlı bir trenle Rusya'ya ulaştı ve Putin ile Vostoçni Uzay Üssü'nde buluştu.


Zırhlı trenle Rusya'ya giden Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rus lider Vladimir Putin ile Vostoçni Uzay Üssü'nde görüşüyor.

Putin, ''Rusya, Kuzey Kore'ye uydu üretme konusunda yardım edecek mi?'' sorusuna ''Bu yüzden Vostoçni Uzay Üssü'ne geldik'' yanıtını verdi.

Rus lidere, ''Askeri-teknik iş birliği görüşülecek mi?'' sorusu da yöneltildi. Putin, ''Tüm konuları görüşeceğiz'' dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise, iki liderin silah tedariği hakkında görüşüp görüşmeyecekleri sorusuna ''Ülkelerimiz kamuya açıklanmaması gereken 'hassas' alanlarda iş birliği içinde'' şeklinde yanıt verdi.

Washington'a göre ise ziyaretin amacı, Kuzey Kore'nin Rusya'ya vereceği silah desteği. Daha önce Moskova ve Pyongyang yönetimi bu iddiaları yalanlamıştı.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Amerikan yönetiminden gelen uyarılar üzerine, "Komşularımızla ilişkilerimizi yürütürken Washington'ın uyarılarını değil; iki ülke çıkarlarına odaklanırız" açıklamasını yapmıştı.

Kuzey Kore liderine eşlik eden isimler arasında Mühimmat Endüstrisi'nden sorumlu isim Jo chun Ryong da var.

Amerikalı Kuzey Kore uzmanlarına göre, Ryong'un bu ziyarette yer alması; görüşmenin silah anlaşmasına yönelik olacağının göstergesi.

KİM JONG-UN: ÜLKEMİZ İÇİN ÖNCELİK RUSYA İLE İLİŞKİLERDİR

Kuzey Kore lideri Kim, Rusya’nın uzay gücü oluşturma konusundaki bugününü ve geleceğini kendi gözleriyle gördüğünü belirterek çok özel bir zamanda, uzay gücünün tam kalbinde, Rusya’da bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sovyetler Birliği’nin Kuzey Kore’nin kurtuluşunda ve bağımsızlığına kavuşmasında çok büyük rol oynadığını dile getiren Kim Jong-un, “Dostluğumuzun kökleri derindir. Şimdi ülkemiz için birinci öncelik Rusya Federasyonu ile ilişkilerdir. Ortak toplantımızın, ilişkilerimizi yeni bir düzeye çıkarmanın bir başka anı olacağına eminim” diye konuştu.

“Artık Rusya kendisine karşı çıkan hegemonik güçlere karşı devlet egemenliğini savunmak ve güvenliğini korumak için kutsal bir mücadeleye kalkmıştır” diyen Kim, Rusya ile ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini vurguladı.

Kim, “Putin’in tüm kararlarını ve Rusya hükümetinin kararlarını her zaman destekledik ve destekliyoruz. Emperyalizme karşı mücadelede ve egemen bir devletin inşasında da her zaman birlikte olacağımızı umuyorum” ifadelerini kullandı.

Putin ise Kuzey Kore’yi ilk tanıyan ülke olduklarını belirterek Kuzey Kore’nin bağımsızlık mücadelesine yardım ettiklerini hatırlattı.

Ekonomik işbirliği ve insani konuları görüşeceklerini dile getiren Putin, bölgedeki durumu da ele alacaklarını kaydetti.

ABD'DEN "BEDELİNİ ÖDEYECEK" AÇIKLAMASI GELMİŞTİ

Kuzey Kore'yi, Rusya'ya silah sağlamaması gerektiği konusunda "uyardıklarını" dile getiren ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Pyongyang yönetimini, silah satmaya ilişkin atacağı adımlardan caydırmak için fırsatları değerlendirmeye devam edeceklerini belirtmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, ziyaretin resmiyet kazanması sonrası yaptığı açıklamada, "(Putin'in) Kendi ülkesinin uzunluğu kadar bir yol katederek dışlanmış bir devlet yetkilisiyle görüşmesini, kazanacağını iddia ettiği bir savaş için yardım dilenmek olarak nitelendiriyorum" diye konuştu.

Kuzey Kore'den Rusya'ya olası bir silah transferinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal edeceğinin altını çizen Miller, halihazırda Rusya ve Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımların bulunduğunu, gerekli olması halinde ilave yaptırımlar uygulanacağını söyledi.

Kim son olarak 2019'da Rusya'yı ziyaret ederek Vladivostok şehrinde Putin'le görüşmüştü.

1945'ten bu yana Rusya ve Kuzey Kore ilişkilerinin inişli çıkışlı seyri

 

ABD: Putin, Kuzey Kore lideri Kim'den 'yardım dileniyor'

 

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un Rusya ziyareti onaylandı!

 

ABD'den Kuzey Kore'ye uyarı: Bedelini öder!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)