BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Rusya Herson'u bombaladı, biri bebek 7 sivil öldü----

Rusya Herson'u bombaladı, biri bebek 7 sivil öldü

 Rusya Herson'u bombaladı, biri bebek 7 sivil öldü
13 Ağustos 2023 - 18:32 www.finansgundem.com

Ukrayna İçişleri Bakanı Klymenko yaptığı açıklamada, Rusya’nın Shyroka Balka köyüne yönelik bombalı saldırısında evli bir çift ile 23 günlük bebek ve 12 yaşındaki erkek çocuklarının öldüğünü duyurdu.

Ukrayna, Rusya’nın ülkenin güneyinde Herson şehrine bağlı iki köye yönelik bombalı saldırısında aralarında bir bebeğin de bulunduğu 7 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Bu arada Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz’de Ukrayna limanına doğru hareket eden kuru yük gemisine uyarı ateşi açıldığını bildirdi.

Ukrayna İçişleri Bakanı Ihor Klymenko yaptığı açıklamada, Rusya’nın Shyroka Balka köyüne yönelik bombalı saldırısında evli bir çift ile 23 günlük bebeklerinin öldüğünü, 12 yaşındaki erkek çocuklarının ise ağır yaralandığını sonrasında da hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu. Saldırıda yine aynı köyden bir sivil daha yaşamını yitirdi.


Yine aynı bölgedeki Stanislav köyüne düzenlenen 12 top atışında ise iki sivil can verdi.

Klymenko, sosyal medyada Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, “Teröristler hiçbir zaman sivilleri öldürme niyetlerini sonlandırmayacak. Teröristler baskıyla durdurulmalı. Çünkü onlar başka bir şey anlamıyor.” dedi.

Ukrayna ordusu, geçen kasım ayında Herson bölgesinin batısını Rusya’dan geri almasına rağmen Moskova, Dnipro Nehri etrafındaki yerleşim birimlerini sürekli bombardımana tutuyor.

Rus savaş gemileri Karadeniz’de kargo gemisine uyarı atışı yaptı

Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz’de Ukrayna limanına doğru hareket eden kuru yük gemisine uyarı ateşi açıldığını bildirdi.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Rus devriye gemisi “Vasiliy Bıkov”un Karadeniz’in güneybatısında Palau bayraklı “Sukru Okan” adlı kuru yük gemisini tespit ettiği belirtildi.
Geminin Ukrayna’nın İzmail Limanı'na doğru hareket ettiği bilgisine yer verilen açıklamada, “Kuru yük gemisinin kaptanı, yasaklı yüklerin sevkiyatına yönelik denetim için durması talebine yanıt vermedi. Rus savaş gemisi, gemiyi zorla durdurmak için otomatik hafif silahla uyarı ateşi açtı.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, geminin denetimi için Rus askerlerini taşıyan "Ka-29" tipi helikopterin havalandığı kaydedilerek, “Telsiz görüşmelerinin ardından gemi durdu ve denetim ekibi kuru yük gemisine bindi. Denetim ekibinin çalışmaları tamamlandıktan sonra Sukru Okan gemisi, İzmail Limanı'na doğru yoluna devam etti.” bilgisi paylaşıldı.

Rusya Savunma Bakanlığından 19 Temmuz’da yapılan açıklamada, Ukrayna limanlarına giden tüm gemilerin “potansiyel askeri yük taşıyıcısı” olarak değerlendirileceği bildirilmişti.(Euronews)

Rusya, Ukrayna’ya ait 3 İHA’yı düşürdü

 

Bodrum'a geldi... Ülkesi savaşta, Ukraynalı milyarder lüks yatı ile keyifte

 

Kirby: Ukraynalı savaş pilotlarına ABD'de F-16 eğitimi verebiliriz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)