BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya: Harkiv'de 90'dan fazla yabancı paralı asker öldürüldü----

Rusya: Harkiv'de 90'dan fazla yabancı paralı asker öldürüldü

Rusya: Harkiv'de 90'dan fazla yabancı paralı asker öldürüldü
18 Ağustos 2022 - 12:14 www.finansgundem.com

Rusya'nın savaştaki eylemleri hakkında konuşan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Harkiv'de 90'dan fazla yabancı paralı savaşçının yüksek hassasiyetli silahla etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin 56. Motorlu Piyade Tugayına ait 37. taburun savaşma kabiliyetini kaybettiğini iddia eden İgor Konaşenkov, Bila Krinitsya ve Velike Artakove yerleşim birimlerinin yakınlarında 80'den dazla Ukraynalı askerin etkisiz hale getirildiğini, 50 askerin de yaralandığını söyledi.

Konaşenkov, "Harkiv kentinde yabancı paralı savaşçıların geçici olarak konuşlandığı merkez, karadan yüksek hassasiyetli silahla vuruldu. 90'den fazla militan yok edildi" ifadelerini kullandı.

60 asker ile 8 özel araç imha edildi

Mıkolayiv bölgesinde, Ukrayna ordusunun 28. Mekanize Tugayı'nın geçici pozisyonlarına yönelik düzenlenen saldırıda yaklaşık 60 asker ile 8 özel aracın imha edildiğini belirten Konaşenkov, Donetsk bölgesinde 250'yi aşkın Ukraynalı askerin etkisiz hale getirildiğini öne sürdü.

Son 24 saatte 5 yönetim merkezi ve 3 mühimmat deposu vuruldu

Konaşenkov, son 24 saatte 5 yönetim merkezi, 3 mühimmat deposu ile 10 insansız hava aracının vurulduğunu kaydederek, "Ukrayna'da bugüne kadar 267 uçak, 148 helikopter, 1757 insansız hava aracı, 366 hava savunma füze sistemi, 4 bin 340 tank ve zırhlı araç, 800 çok namlulu roketatar, 3 bin 312 obüs ve havan topu ve 4 bin 938 özel askeri araç yok edildi" dedi.

Zaporijya'ya provokasyon iddiası

Kiev yönetiminin, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Ukrayna ziyareti sırasında 19 Ağustos'ta Zaporijya Nükleer Enerji Santrali'ne yönelik kışkırtıcı eylemlerde bulunacağını dile getiren Konaşenkov, "Bu provokasyon sonucunda Rusya, santralde felaket yaratmakla suçlanacak" diye konuştu.

Konaşenkov, Rus güçlerinin, santralin korunması için gerekli önlemleri aldığını açıkladı.

Ukrayna: Rusya'nın Harkiv'e saldırısında 7 kişi öldü

 

Rusya'nın yeni silahı: Tanksavarlı robot köpek

 

Rusya, Ukrayna ordusunun kayıplarını açıkladı

 

Rusya, 2022'de ekonomik olarak iyimser

 

Türk nakliyeciler Rusya-Gürcistan sınırında dram yaşıyor

 

Letonya'dan Rusya kararı: Ziyaret anlaşmasını feshetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)