BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya, dolar varlıkları tümüyle sonlandırıyor----

Rusya, dolar varlıkları tümüyle sonlandırıyor

Rusya, dolar varlıkları tümüyle sonlandırıyor
03 Haziran 2021 - 13:45 www.finansgundem.com

Rusya, Ulusal Refah Fonu'nda dolar varlıklarından çıkacak. Rusya'da şubat ayında alınan kararla, yatırım risklerini çeşitlendirmek için Ulusal Refah Fonu’nda doların payı yüzde 45’ten yüzde 35’e düşürülmüştü

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, bir ay içerisinde Ulusal Refah Fonu’nun yapısını değiştireceklerini belirterek, “Dolar varlıklarını tümüyle sonlandıracağız.” dedi.

Siluanov, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda (SPIEF) yaptığı konuşmada, Rusya Maliye Bakanlığı’nın Rusya Merkez Bankası gibi doların Ulusal Refah Fonu’ndaki payını düşürme kararı aldıklarını söyledi.

Doların Ulusal Refah Fonu’ndaki payının yüzde 35, euronun da aynı düzeyde olduğuna işaret eden Siluanov, “Dolar varlıklarını tümüyle sonlandıracağız. Doların payı yerine euro, altın ve yuanın payı artacak. Böylelikle euronun payı yüzde 40, altının payı yüzde 30, yuanın payı yüzde 20’ye çıkacak. Bunu bir ay içerisinde tamamlayacağız.” dedi.

Rusya'da şubat ayında alınan kararla, yatırım risklerini çeşitlendirmek için Ulusal Refah Fonu’nda doların payı yüzde 45’ten yüzde 35’e düşürülmüştü.

Rusya Maliye Bakanlığınca 13 Ocak'ta yapılan açıklamada ise ülkenin rezerv fonu olan Ulusal Refah Fonu büyüklüğünün, 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 46 artarak 183,3 milyar dolara yükseldiği bildirilmişti.

Dövizde yön tayini için kritik tarihler!

Rusya Merkez Bankası: Para politikası hala gevşek

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)