BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya çipli pasaport projesini askıya aldı----

Rusya çipli pasaport projesini askıya aldı

Rusya çipli pasaport projesini askıya aldı
26 Haziran 2022 - 10:28 www.finansgundem.com

Korona virüs pandemi sürecinde ortaya çıkan elektronik çip krizi, Batılı yaptırımlar sonrası Rusya’da derinleşti.

Rusya Dijital Kalkınma Bakanlığı’nın daha önce açıkladığı klasik pasaport yerine çipli elektronik kimlik kartı projesini belirsiz bir süre için askıya aldığı iddia edildi.

Uluslararası finans dergisi Forbes, Yurt içinde kullanılan ve kimlik niteliği taşıyan geleneksel pasaportların yerini alması planlanan elektronik pasaport projesinin oluşturulmasında rol alan kaynaklara atıfta bulunduğu haberinde elektronik kimlik projesinin maliyetli olmasının yanı sıra ortaya çıkan mikroçip sıkıntısı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği iddia edildi.

RİA Novosti’de yer alan habere göre djital pasapor projesinin hazır olduğu, ancak Bakanlar Kurulu’nun projenin başlatılması için onay vermediği vurgulanıyor.

Daha önce Rusya Dijital Kalkınma, Haberleşme ve Kitle İletişim Bakanı Maksut Shadayev Devlet Duması Bilgi Politikası, Bilgi Teknolojisi ve İletişim Komitesi toplantısında yaptığı konuşmada, ülkede dijital pasaport başvurularının 2022 yılı sonuna kadar üç bölgede başlayacağını açıklamıştı.

Rusya İçişleri Bakanlığı ise nisan ayında yurtiçi pasaportlarının elektronik kimlik kartlarıyla değiştirileceğini, projenin ilk olarak Moskova’da aralık ayında başlayacağını bildirmişti.

Rusya'dan oligarklara diplomatik pasaport

 

Ne kadar ödeniyor? İşte dünyanın en pahalı pasaportları!

 

En güçlü pasaportlar listesi: İşte Türkiye'nin sıralamadaki yeri!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)