BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya, Çin ve Güney Afrika’dan ortak deniz tatbikatı----

Rusya, Çin ve Güney Afrika’dan ortak deniz tatbikatı

Rusya, Çin ve Güney Afrika’dan ortak deniz tatbikatı
23 Şubat 2023 - 01:55 www.finansgundem.com

Tsirkon hipersonik füzelerle donatılan Amiral Gorşkov firkateyninin Çin ve Güney Afrika donanmalarına ait savaş gemileriyle birlikte Hint Okyanusu’ndaki ortak tatbikatta topçu atışı gerçekleştireceği belirtildi.

Rusya Kuzey Filosu’nun açıklamasında, “Tatbikatın uygulamalı kısmı 25-27 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek. Denizde müşterek topçu atışları ve taktik manevralar yapılacak” ifadesine yer verildi.

Üç ülkenin denizcilerinin, kaçırılan gemiyi kurtarma ve içinde arama yapma, kaza yapan gemiye yardım etme ve düşmanın hava saldırısını püskürtme görevlerini yerine getireceği kaydedilen açıklamada, “Rusya’yı tatbikatta, Kuzey Filo’ya ait Amiral Gorşkov firkateyni ve Kama deniz tankeri temsil ediyor. Çin Donanması, Rizhao firkateyni, Huainan muhribi ve Kekesilihu destek gemisi tarafından temsil edilirken Güney Afrika adına Mendi adlı firkateyn katılacak” dendi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Brezilya Donanması temsilcilerinin de tatbikata gözlemci olarak katılacağı bildirildi.

Güney Afrika’nın Richards Bay limanında, ortak tatbikatın açılış töreni düzenlendi. Açıklamada, “Törene Rusya Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Nikolay Yevmenov, Çin Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Li Yu-Jie, Güney Afrika Müşterek Komutanlığı Başkan Yardımcısı Tuğamiral Bubele Mhlana ve diğer konuklar katıldı” ifadesine yer verildi.

Yevmonov, açış töreninde yaptığı konuşmada, “Rusya, Çin ve Güney Afrika denizcileri arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesine” derin ilgi duyduklarını söyledi.

Moldova, BDT ile anlaşmaları feshedecek

 

Dışişleri, İsrail'in Nablus kentine düzenlediği baskını "şiddetle" kınadı

 

Filistin "uluslararası koruma" için BMGK'ye acil toplantı çağrısı yaptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)