BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya bir generali daha gözaltına aldı----

Rusya bir generali daha gözaltına aldı

Rusya bir generali daha gözaltına aldı
18 Mart 2022 - 10:48 www.finansgundem.com

Savaşın 23. gününde Rusya Ulusal Muhafızları’nın Başkan Yardımcısı General Roman Gavrilov’un dün istihbarat birimleri tarafından gözaltına alındığı iddia edildi.

Bellingcat isimli araştırmacı gazetecilik platformuna konuşan kaynaklar, General Gavrilov’un Kremlin’in askeri operasyonuyla ilgili bilgi sızdırma suçlamalarıyla gözaltına alındığını söyledi.

Gavrilov’un gözaltına alınmasıyla ilgili benzer bir iddia başka bir kaynaktan geldi. Ülkeden kaçan Rus muhalif Vladimir Osechkin, çok sayıda Rus askerinin yaşamını kaybetmesi sonrasında 46 yaşındaki Gavrilov’un gözaltına alındığını sosyal medyadan duyurdu. Bütün yetkileri elinden alınan Gavrilov’un daha sonra serbest bırakıldığı da söylendi.

Fakat Putin’in partisi Birleşik Rusya’dan vekil Alexander Khinshtein iddiaları yalanlayarak Gavrilov ile görüştüğünü söyledi.

2016'da kurulan Rusya Ulusal Muhafızları, 400 bin askerden oluşuyor.

'Gözaltılar, Putin’in güvenlik güçlerine olan öfkesini gösteriyor'

İngiliz The Times gazetesi de başka yetkililerin de gözaltına alındığını iddia etti. Gazete, istihbarat biriminden üst düzey bir yetkilinin ve yardımcısının “Kremlin’e Ukrayna işgalinden önce güvenilir bilgi vermedikleri” gerekçesiyle geçen hafta ev hapsine alındığını yazdı.

Gazete, Rus istihbarat biriminin yabancı istihbarat kolunu yöneten Sergey Beseda ile yardımcısı Antoly Bolyukh’un gözaltında tutulduğunu aktardı. The Times’a konuşan araştırma gazetecilik platformu Agentura’nın kurucusu Andrei Soldatov ise, “Bu gözaltılar, Putin’in güvenlik güçlerine olan öfkesini gösteriyor. Putin, kendisinin yanlış yönlendirildiğini sonunda anladı” diye konuştu.(Sözcü)

Ruslar çakma McDonald's yaptı

Rusya, Donbas hava sahasını uçuşa kapattı

Rusya Lviv'i vurdu

Zelenskiy: Hayatınızın en kötü kararı olacak

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)