BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya Avrupa Konseyi ile ilişkilerini sonlandırdı----

Rusya Avrupa Konseyi ile ilişkilerini sonlandırdı

Rusya Avrupa Konseyi ile ilişkilerini sonlandırdı
10 Mart 2022 - 11:33 www.finansgundem.com

Ukrayna’yı işgali nedeniyle ağır ekonomik yaptırımlara maruz kalan Rusya, Avrupa Konseyi ile ilişkilerine son verdiğini duyurdu.


Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın Avrupa Konseyi’nin faaliyetlerine katılma niyetinde olmadığını duyurdu. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Moskova’nın böyle bir sürece katılma niyetinde olmadığını vurgulayarak, Konsey’de kalan ülkelere ‘birbirleriyle iletişimden zevk almalarını’ tavsiye edildi.

Ukrayna’nın işgalinden hiç söz edilmeyen açıklamada Batılı ülkelere ağır suçlamalar yapıldı.

“Olayların gidişatı geri döndürülemez hale gelir” ifadelerine yer verilen bakanlık metninde, Rusya’nın, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve uyduları tarafından çiğnenen uluslararası hukukun yerini alacak yeni kurallara dayalı bir düzen dayatması doğrultusunda kolektif Batı tarafından yürütülen bu yıkıcı eylemlere katlanmak niyetinde olmadığının altı çizildi.

Avrupa Konseyi’nden yapılan açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği operasyon nedeniyle Avrupa Konseyi ve Bakanlar Komitesi Parlamenterler Meclisi’ndeki üyeliğinin askıya alındığı bildirilmişti.

Yapılan oylama sonucunda çoğunluk, Rusya’nın Avrupa Konseyi üyeliğinin askıya alınması lehinde oy kullanırken, oylamada 44 ülke karara kabul oyu vermiş, Rusya ve Ermenistan öneriyi reddetmişti. Türkiye çekimser oy kullanırken, Azerbaycan ise oylamaya katılmadı.

Rusya’da fiyatlar tırmanışa geçti

Havayolu şirketleri zor durumda

Sanayi devi Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldı

AB Rusya'ya yaptırım listesini yeniledi: 160 yeni isim

Rusya'da haftalık enflasyon 2008'den bu yana en yüksek seviyede

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)