BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem“Ruslar Ukrayna’da köy lideri ve ailesini öldürdü” iddiası----

“Ruslar Ukrayna’da köy lideri ve ailesini öldürdü” iddiası

“Ruslar Ukrayna’da köy lideri ve ailesini öldürdü” iddiası
05 Nisan 2022 - 09:53 www.finansgundem.com

Rus ordusunun geri çekildiği Kiev'in 45 kilometre batısında yer alan Motizin köyü lideri Olga Sukhenko, eşi ve oğlunun cansız bedenleri başlarından vurulmuş halde tam olarak kapatılmamış bir toplu mezarda bulundu.

Kiev’in batısındaki Motizin köyünün lideri Olga Sukhenko, eşi ve oğlunun cansız bedenleri bir toplu mezarda bulundu. Görgü tanıkları, geçen ay kaçırılan ailenin Rus birlikleriyle işbirliğini reddettiği için işkenceyle katledildiğini söyledi.

Bölgede inceleme yapan Ukraynalı yetkililer, Motizin köyünün lideri olan Sukhenko ve ailesinin bir toplu mezarda toprağa yarı gömülmüş cansız bedenlerinin fotoğraflarını paylaştı. Üç kişilik ailenin Rus askerleri tarafından öldürüldüğü iddia edildi. Görgü tanıkları da, ailenin Rus birlikleriyle işbirliğini reddettiği için katledildiğini söyledi.

'25 yaşındaki oğulları Oleksandır işkenceyle öldürüldü'

Olga Sukhenko'nun kollarında ve parmaklarında kırıklar olması dikkat çekti. Bölgedeki Reuters muhabiri de cesetlerin ormanlık bir alanda gömülü olduğunu, bir erkek cesedininse elleri bağlanmış halde bir kuyuya atıldığını belirtti. Başka cansız bedenlerin de bulunduğu toplu mezarın, Rus askerlerinin köyde kullandığı alanın hemen yanında bulunduğu aktarıldı.

Reuters'a konuşan Ukraynalı bir yetkili, Olga Sukhenko, eşi İgor Sukhenko ve 25 yaşındaki oğulları Oleksandır'ın işkenceyle öldürüldüğünü belirtti. Yetkili “Rus işgalciler buradaydı ve tüm aileyi katlettiler. Ukrayna ordusuyla işbirliği yaptıklarından şüpheleniyorlardı” ifadelerini kullandı.

'23 Mart'ta esir alındılar'

Ailenin oğlu Oleksandır'ın kız arkadaşı olduğunu söyleyen Daria Belenitsyna da Rus güçlerinin aileyi 23 Mart'ta esir aldığını anlattı. İgor isimli bir başka köy sakini de, ilk başta ailenin esir değişimi için kaçırıldığını düşündüklerini belirterek “O delikte yatıyorlar. Çok iyi insanlardır” diye konuştu.

Reuters, bu bilgilerin bağımsız olarak doğrulanamadığını bildirdi.(Sözcü)

Ukrayna: Rus firkateyni 'Amiral Essen'e hasar verildi

Kızılhaç Mariupol'den güvenli tahliye koridoru için harekete geçti

BM: Kuşatma altındaki Mariupol'e giremedik

'Mariupol'da 100 bin sivil acil tahliye bekliyor'

BM'den Buça çağrısı

Zelenskiy Buça'ya gitti: Yaşananlar savaş suçu ve soykırım

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)