BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRuslar Face Pay sistemine hazırlanıyor----

Ruslar Face Pay sistemine hazırlanıyor

Ruslar Face Pay sistemine hazırlanıyor
19 Haziran 2023 - 08:41 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası Birinci Başkan Yardımcısı Skorobogatova, Rusya'da perakende noktasında Face Pay sistemi başlatmayı planladıklarını söyledi.

Rusya Merkez Bankası Birinci Başkan Yardımcısı Olga Skorobogatova, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu’nun (SPIEF) oturum aralarında gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Bu yıl belirli sayıda perakende noktasında yüz tanıma yöntemiyle ödeme (Face Pay) sistemi başlatmayı planladığını söyleyen Olga Skorobogatova, konu hakkında yaptığı açıklamada “Biyometrik Teknolojiler Merkezi ile bu yıl biyo-sorgulamayı gerçekten başlatmak istiyoruz. Birleşik biyometrik sistem oldukça uzun bir süre önce oluşturuldu ancak çok aktif bir şekilde gelişmedi” ifadelerini kullandı.

Gazetemru'nun haberine göre, Merkez Bankası tarafından Biyometrik Teknolojiler Merkezi ile biyo-sorgulamanın başlatılması planlanırken, Ulusal Ödeme Kartı Sistemi de projede yer alacak.

Moskova Metrosu, Face Pay hizmetini çoğaltıyor

Ulaştırmadan sorumlu Moskova Belediye Başkan Yardımcısı Maksim Liksutov, yüz tanıma sistemi Face Pay hizmetinin bu yıl itibariyle Moskova Metrosu’nun çember hattında çalışmaya başlayacağını açıkladı.

Face Pay ödeme sisteminin toplu taşımada benimsendiğini vurgulayan Liksutov, bu yıl içerisinde uygulamanın kara taşımacılığında da test edileceğini belirterek, “Yaz aylarına kadar tüm Moskova Metrosu’ndaki merkezi çember istasyonlarında hizmete başlayacağız. Yıl sonuna kadar diğer metro hatlarıyla birlikte otobüs ve tramvaylarda da pilot proje başlatmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı, bu yıl metro yolculuklarında biyometri kullanarak sanal Troika kartı ve sosyal kartlarla seyahat için ödeme olasılığının eklenmesinin planlandığını da söylerken, 2021 yılında Face Pay hizmetini 122 bin kişinin kullandığını sözlerine ekledi.

Rusya Merkez Bankası'ndan "finansal kriz" açıklaması

 

Rusya Merkez Bankası'nda işçi kıyımı iddiası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)