BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus plakalı araç sahiplerine kötü haber!----

Rus plakalı araç sahiplerine kötü haber!

Rus plakalı araç sahiplerine kötü haber!
11 Mart 2024 - 12:19 www.finansgundem.com

Litvanya, 11 Mart'a kadar ülkeyi terk etmeyen veya Litvanya plakasına çevrilmeyen Rus plakalı araçlara el koyacak

Litvanya, Rus plakalı araçların 11 Mart'a kadar Litvanya'yı ve tüm Avrupa Birliği bölgesini terk etmesi gerektiğini açıkladı.

Litvanya’daki Rus kayıtlı araç sahipleri bugünden itibaren iki seçeneğe sahip: Araçlarını Litvanya plakasına çevirmek ya da ülkeyi terk etmek. Gazetemru'da yer alan habere göre, Litvanya Gümrük Servisi’nin açıklamasına göre, bu talimatlara uymayan sürücüler, yasal mevzuatı ihlal etmiş sayılacak ve 515 numaralı Yönetmelik Suçları Yasası gereğince para cezası ve araçlarının el konulmasıyla karşı karşıya kalacaklar.

Ancak, Kaliningrad bölgesine transit geçiş yapan araçlar bu kuralın dışında tutulacak. Bu araçlar, Litvanya’da 24 saat kalabilecek, ancak aracın içinde mutlaka sahibinin bulunması gerekecek. Aksi halde, araç ülkeye giriş yapamayacak.

"Düşmanca bu tür eylemler elbette karşılıksız kalmayacak”

Rusya’dan yapılan bir açıklamada, Litvanya’nın bu adımı atması durumunda Moskova’nın karşılık vereceği belirtildi. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Eğer Vilnius bu kararı uygulamaya koyarsa, bu sadece devlet düzeyinde bir soygun olarak değerlendirilebilir. Düşmanca bu tür eylemler elbette karşılıksız kalmayacak” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, Rus vatandaşlarına Baltık ülkelerine seyahat etmekten kaçınmaları tavsiye edildi. Dışişleri Bakanlığı açıklamasında “Litvanya ve tüm Baltık Devletlerinin Rusya’ya karşı son derece düşmanca bir tutum içinde olduklarını bir kez daha teyit ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

2022 yılında Avrupa Birliği Konseyi tarafından Rusya’ya yönelik uygulanan yaptırımların, Rus vatandaşlarına ait kişisel motorlu taşıtları da kapsadığına dair Avrupa Komisyonu tarafından bir açıklama yapıldı. Bu doğrultuda, Rus vatandaşlarının turistik amaçlar dahil, Avrupa Birliği topraklarına kendi araçlarıyla giriş yapmaları yasaklandı.

Rusya plakalı araçlar bir ülkede yasaklandı

 

Rus plakalarına yasak uygulamasına Bulgaristan da katıldı

 

Rusya plakalı araçlara 3 ülkeden yasak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)