BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus oligarkın 'Dilber'ine el kondu----

Rus oligarkın 'Dilber'ine el kondu

Rus oligarkın 'Dilber'ine el kondu
03 Mart 2022 - 10:16 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB) tarafından Rusya'ya uygulanan yaptırımlar kapsamında Alman makamları, Özbek asıllı Rus milyarder Alişer Usmanov'a ait 600 milyon dolarlık yata el koydu.


Ülke basınına göre Hamburg'taki yetkililer, Alişer Usmanov’un 156 metre uzunluğundaki yatına Hamburg limanında el koydu.

Usmanov, Avrupa Birliği'nin son dönemde yaptırım listesine eklediği Rus oligarklar arasında yer alıyor.

Dünyanın en büyük motorlu yatı

Brüt tonaj olarak dünyanın en büyük motorlu yatı olarak kabul edilen söz konusu yat, Ekim 2021’den beri Alman gemi inşaat ve mühendislik şirketi Blohm + Voss’ın tersanesinde bulunuyordu. Haberlerde, Usmanov’ın “Dilbar” adlı yatı 2016’da 600 milyon dolara Alman lüks yat üreticisi Lürssen'den satın aldığı belirtildi.

İçerisinde 65 kabin bulunan yatta, 40 yolcu ile 80 mürettebat konaklayabiliyor. Yatta büyük bir havuzun yanı sıra iki helikopter pisti ve sauna da bulunuyor.

'Yat füze gemisine çevrilsin' teklifi

Usmanov ve Alman yetkililer olayla ilgili açıklama yapmazken, Ukrayna İçişleri Bakanlığı danışmanı Anton Geraşenko, yatın Rus birliklere karşı füze gemisi olarak kullanılmak üzere Ukrayna'ya gönderilmesini teklif etti.

Oligarklar yatlarını Maldivler'e kaçırıyor

Öte yandan lüks yatlarına el konmasını engellemeye çalışan Rus oligarkların gemilerini yaptırımların uygulanmadığı Maldivler'e yönlendirdiği ortaya çıktı.

Gemilerin hareketleriyle ilgili verilere göre, Rus milyarderlere ait en az 5 lüks yat Maldivler'e doğru ilerliyor. Bunlar arasında Rusal şirketinin sahibi Oleg Deripaska çelik üreticisi Evraz'ın kurucusu Aleksandır Abramov ve Rusya'nın en zengin insanı olarak görülen Vladimir Potanin'in yatları da bulunuyor.

2018'de birçok Rus oligarkı yaptırım listesine alan ABD, Ukrayna'nın işgali sonrasında yaptırımları daha da sertleştireceğini açıklamıştı.

Rusya'nın kalbinde Putin'e şok!

 

Japonya Ukraynalı mültecileri kabul edecek

 

Rus oligarkın esrarengiz ölümü

 

Fransa'da sağcı aday hakkında Putin iddiası

 

Petrol fiyatlarında 9 yılın zirvesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)