BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus muhalif Navalni: Her sabah Putin'in şarkısıyla uyandırılıyorum!----

Rus muhalif Navalni: Her sabah Putin'in şarkısıyla uyandırılıyorum!

Rus muhalif Navalni: Her sabah Putin'in şarkısıyla uyandırılıyorum!
23 Ocak 2024 - 16:55 www.finansgundem.com

Yaklaşık bir ay önce Kuzey Kutbu'ndaki ceza kolonisine nakledilen tutuklu Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni, yeni hapishanedeki koşulları anlattı.


Rus siyasi muhalif Aleksey Navalni, yaklaşık bir ay önce getirildiği Kuzey Kutbu'ndaki hapishane koşullarıyla ilgili paylaşımda bulundu.

Navalni, her sabah saat 05.00'te Devlet Başkanı Vladimir Putin yanlısı bir pop şarkıcısı olan Şaman'ı dinlemek zorunda kaldığını belirtti.

Sosyal medya platformu X 'ten paylaşım yapan Navalni, "Şarkıcı Şaman ben hapisteyken ön plana çıktı, bu yüzden onu ne görebildim ne de müziğini dinleyebildim. Ama Putin'in baş şarkıcısı haline geldiğini biliyordum." diye yazdı.

Euronews Türkçe'nin haberine göre; Şaman'ın 'Ben Rus'um' adlı vatansever şarkısını yeni getirildiği Yamal hapishanesinde sabah egzersizleri sırasında dinleme fırsatı bulduğunu belirten Navalni "... burada her gün sabah saat 5.00'te komutu duyuyoruz: 'Kalk!' komutunu. Ve ardından Rus milli marşını duyuyoruz ve hemen ardından ülkenin en önemli ikinci şarkısı çalınıyor - Şaman'ın 'Ben Rus'um' şarkısı." dedi.

ŞAMAN KİMDİR?

"Ben Rus'um" adlı şarkının sözlerinde Rusların "babalarının kanlarını taşıdığı", "yıkılmayacağı" ve "sonuna kadar var olacağı" gibi ifadeler bulunuyor.Asıl adı Yaroslav Dronov olan Şaman, savaştan beslenen bir vatanseverlik dalgasıyla devlet televizyonunun vazgeçilmezi haline geldi. Şaman, Putin'in mart ayında yapılacak başkanlık seçimleri için yeniden aday olmasını desteklediğini dile getiren ünlülerden biri.32 yaşındaki şarkıcı kasım ayında devlet televizyonunda yayınlanan bir konserinde, etrafında havai fişekler patlamadan önce nükleer bombayı simgeleyen kırmızı düğmeye basarak tartışmalara yol açmıştı.

47 YIL HAPİS CEZASI

Putin ve çevresindekilerle ilgili yolsuzlukluk iddialarıyla dikkatleri üzerine çeken Navalni 47 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Navalni ise hakkındaki suçlamaların kendisini siyasetten uzak tutmak için uydurulduğunu ileri sürüyor. Geçtiğimiz yıl sonunda birkaç gün boyunca Navalni'den haber alınamamış, daha sonra Kutup Bölgesi'ndeki bir cezaevine nakledildiği ortaya çıkmıştı.Rus muhalif, daha önce hapishanede sırt ağrılarının arttığını ve kendisine bilinmeyen bir ilaç enjekte edildiğinden şikayet etmiş ve bunu "sağlığının bozulmasına yönelik kasıtlı bir strateji" olarak ifade etmişti.

Rus muhalif Navalniy'in sağlığı risk altında

 

Putin'den Navalni sorusuna şok yanıt: Eğer isteseydim ölmüştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)