BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus milyarderlere savaş darbesi----

Rus milyarderlere savaş darbesi

Rus milyarderlere savaş darbesi
30 Aralık 2022 - 11:30 www.finansgundem.com

Rusya’nın 24 Şubat’ta başlattığı operasyon sonrası yaşanan yaptırımlar ve ekonomik daralma sürecinin Rus milyarderlere maliyeti çok ağır oldu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali Rus ekonomisine darbe vurduğu gibi Rus oligarkları da etkiledi. İşgal girişiminin başlama tarihinden itibaren Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlar Rus iş adamlarının servetlerini eritti.

Bloomberg ajansına göre, Rus oligarklar 24 Şubat'tan bu yana 93 milyar dolar para kaybetti. Haberde, Rus oligarklarının 2022'deki toplam servetinin, 90 milyar dolardan fazla azaldığını, bu belirtilen miktarın 46,6 milyar dolarının özel operasyonun başladığı gün olan 24 Şubat’ta yaptırımlar ve Batılı ülkelerin el koymasıyla kaybolduğu kaydedildi. Kalan 47 milyar doları ise sonraki aylarda kaybettikleri iddia edildi. Ancak Bloomberg, bu kişilerin kimler olduğunu haberinde belirtmemiş.

Öte yandan Forbes dergisi daha önce Ukrayna'nın en zengin 20 oligarkının özel operasyonun başlamasından bu yana 20 milyar dolardan fazla para kaybettiğini yazmıştı.

Rus ve Ukraynalı milyarderlerin yanı sıra yaşanan krizde yabancı milyarderlerin varlıkları da azaldı. Dünyanın en zengin 500 kişisi bir yılda yaklaşık 1,4 trilyon dolar kaybetti. Bunların 392 milyar doları Tesla CEO'su Elon Musk, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Binance'in kurucusu Changpeng Zhao ve Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg’e oldu.

Ajansa göre para kaybı, artan enflasyon ve merkez bankalarının sıkılaştırıcı politikasından, Ukrayna'daki özel bir operasyondan ve onu takip eden yaptırımlardan kaynaklanıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)