BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRus milyarderin ölüm nedeni ortaya çıktı----

Rus milyarderin ölüm nedeni ortaya çıktı

Rus milyarderin ölüm nedeni ortaya çıktı
26 Mart 2013 - 12:02 www.finansgundem.com

Rusya’nın İngiltere’deki evinde ölü bulunan sürgün milyarderlerinden Boris Berezovski’nin asılarak öldüğü ortaya çıktı

Rusya’nın Vladimir Putin’la yaşadığı anlaşmazlıktan sonra ülkeden gönderilen ve İngiltere’de yaşamaya devam eden işadamı Boris Berezovski’nin kendini asarak hayatına son verdiği ortaya çıktı.
İngiltere polisi işadamının sır ölümüyle ilgili araştırmalarında Berezovski’nin İngiltere’deki lüks malikanesinde banyoda kendini astığını tespit etti.
Yapılan otopsi çalışmaları sonrasında Berezovski’nin bedeninde herhangi bir darp ya da zorlama izine rastlanmadığı belirtildi.
Berezovski’nin yakınları işadamının geçen yıl Roman Abramovich’e karşı açtığı bir davada 6 milyar dolar kaybetmesinin ardından derin bir depresyon içine girdiği bu yüzden kendini asmış olabileceğini dile getirdi.
Ancak işadamının kendini asıp asmadığı net olarak bilinmiyor.
İNGİLTERE’YE SIĞINMA TALEBİNDE BULUNMUŞTU
Üniversitede matematik eğitimi gören Berezovski, 1969'dan 1987'ye kadar SSCB Bilimler Akademisi'nde görev yapmış ve optimizasyon ile kontrol teorisi üzerine 16 kitap yayımlamıştı.
Eski Devlet Başkanı Boris Yeltsin'e yakınlığı sayesinde devlete ait malların özelleştirilmesi sırasında büyük bir servet edinen Berezovski, SSCB'nin yıkılmasının ardından Putin ile yaşadığı anlaşmazlıktan sonra 2000'lerin başında İngiltere'den siyasi sığınma talebinde bulunmuştu.
Rus işadamı Berezovski, geçen yıl Chelsea Futbol Kulübü'nün de sahibi olan, eski ortağı Roman Abramoviç aleyhine açtığı milyarlarca dolarlık davayı kaybetmiş, eşi Galina Beşarova'dan boşanmak için de İngiltere tarihinin en yüksek nafakasını (330 milyon dolar) ödemişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)