BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus medyası: Türkiye Orta Asya'da Türk gücü kuruyor!----

Rus medyası: Türkiye Orta Asya'da Türk gücü kuruyor!

Rus medyası: Türkiye Orta Asya'da Türk gücü kuruyor!
27 Aralık 2020 - 18:56 www.finansgundem.com

Dağlık Karabağ savaşının sonuçlarını analiz eden Moskovsky Komsomolets gazetesi, Ankara'nın Orta Asya'daki Türk cumhuriyetleriyle yeni bir askeri-politik blok oluşturmayı planladığını yazdı.

44 günde Azerbaycan'ın zaferiyle biten Dağlık Karabağ savaşı Kafkasya ve Orta Asya'daki fay hatlarını yerinden oynattı, Türkiye'nin rolü Rus medyasında manşetlerde.

Rus medyası, 10 Kasım anlaşmasıyla Azerbaycan'da kurulan gözlem noktasında resmen yer alacak Türkiye'nin yeni bir hedefi uygulamaya koyduğunu yazıyor.

Moskovsky Komsomolets gazetesinde yer alan haber, "Karabağ'da zaferin gelmesiyle Türkiye yeni bir askeri blok yaratacağını duyurdu" başlığını taşıyor.

Artemy Sharapov imzalı habere göre, Dağlık Karabağ'daki savaşın kazanılmasıyla 'Büyük Turan' ideali her zamankinden daha çok popüler oldu ve Ankara Orta Asya'daki Türk cumhuriyetleriyle yeni bir askeri-politik blok oluşturmayı planlıyor.

Haberde, Türk üretimi silahlı insansız hava araçları (SİHA) Bayraktar TB2'lerin damgasını vurduğu Karabağ savaşının bitmesiyle Türkiye'nin ilk hedefi artık Orta Asya.

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki 'Tek Millet, İki Devlet' sloganının yerini şimdi 'Tek Millet, Beş Devlet'in almaya başladığını aktaran Rus gazetesi, yeni bloğa katılacak ilk adayın ise Türkmenistan olduğunu yazdı.

Kazakistan'ın Türkiye'den Bayraktar TB-3 SİHA'ları almayı planladığını yazan Moskovsky Komsomolets, Özbekistan'la Ekim 2020'de yapılan askeri anlaşmayı da hatırlatıyor.

Kasım 2020'de ise Türkiye'nin bir diğer Orta Asya ülkesi Kırgızistan'a askeri ekipman gönderdiğini belirten gazete, Ankara'nın bölgedeki rakiplerinin ise Rusya, Çin ve İran olduğunu savundu.

Gazeteye konuşan askeri uzman Alexander Mikhailovsky, 'Büyük Turan' ideolojisinin Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemindeki Genç Türkler'e kadar uzandığını hatırlatıyor.

15 terörist etkisiz hale getirildi

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Arif gsli28 Aralık 2020 02:37

    Anlamakta geç kaldınız..... İçimizdeki burjuvaları da rus yapıp bizden alsanız da kurtulsak.

  • Vatanperver 28 Aralık 2020 00:59

    Ne varsa yine bizde var Azerbaycan ermenistan savaşında gördük ,bizden başka maalesef kimseden ses çıkmadı .Bütün Türk devletleri keşke biraraya gelip her türlü desteği verip azeri kardeşlerimizin yanında yer alsa idi .

  • Vatandas27 Aralık 2020 23:48

    Allahu ekber

  • Ali27 Aralık 2020 22:51

    Barış Pınarı ve Zeytindalı operasyonlarıda Arapların ne olduğunu herkes gördü. Türk Dünyası güçlenip İslam a yön vermeli Arap lar uşak olmuş. . sözüm halklarına değil yönetenlerine yanlış anlaşılma olmasın.

  • Arif gsli28 Aralık 2020 02:38

    Nasıl yaşamak istersen, öyle yönetilirken. Arap akrabalarim var, mantık şu: KARIŞMA

  • Mehmet27 Aralık 2020 20:55

    Arap dünyasında olduğu kadar Türk Dünyasında da yeraltı kaynakları çok. Türk Devletleri arasındaki kuvvetli bağ ve ülkemizin liderliğindeki teknolojik gelişme işte gerçek turan

  • Kürşad27 Aralık 2020 20:27

    Turan, sonraki aşama cihana nizam, birgün mutlaka... Saygılar

  • Net man 27 Aralık 2020 20:00

    Kursun...tabii...iyi...

  • Alp Tiğin27 Aralık 2020 19:50

    Türk dünyasının güçlü bir ittifak haline gelmesinin ilk şartı,Türkiye'nin bilim ve teknoloji de çok ileri olması gerekir.Ekonomik olarak dünyada yerini alırsa,Türk dünyasına önder olarak;"TURANCILIK" fikri ortaya konulabilir. Tüm Türkler belli bir müşterekte birleşebilirler.Sanırım bu Türkiye nin önderliğinde olabilir. 

  • Arif gsli28 Aralık 2020 02:40

    Çok güzel, ama alim yetiştirmek için, İslam Şart

  • Net man 27 Aralık 2020 19:49

    Kursun...iyi...