BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRus ekonomisinde beklentilerin üzerinde büyüme----

Rus ekonomisinde beklentilerin üzerinde büyüme

Rus ekonomisinde beklentilerin üzerinde büyüme
13 Şubat 2024 - 08:56 www.finansgundem.com

Uluslararası Para Fonu, Rus ekonomisinin beklentilerin üzerinde büyüdüğünü açıkladı. IMF, ocak ayı raporunda Rusya ekonomisi için 2024 yılı büyüme tahminini önemli ölçüde artırarak yüzde 2,6’ya yükseltti.

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) birinci başkan yardımcısı Gita Gopinath, Foreign Policy dergisine verdiği demeçte Rus ekonomisinin beklenenden daha iyi bir gelişme gösterdiğini söyledi.

Gazetemru'da yer alan habere göre Gopinath, Rus ekonomisi için yaptığı açıklamada,  Rus ekonomisinin beklediklerinden daha iyi performans gösterdiğini ve pozitif büyüme trendinde olduğunu dile getirdi.

IMF geçen yıl Rusya’nın ekonomik büyüme beklentilerine ilişkin tahminleri nedeniyle eleştirilmişti.

Konu ile ilgili Gopinath, “Sanırım artık herkes bu rakamların yerinde olduğunu kabul ediyor.” diye vurguladı.

Ocak ayında IMF’nin baş ekonomisti ve araştırma direktörü Pierre-Olivier Gourinchas da Rus ekonomisinin fonun tahmin ettiğinden daha iyi büyüdüğünü kabul etmişti.

IMF, ocak ayı raporunda Rusya ekonomisi için 2024 yılı büyüme tahminini önemli ölçüde artırarak yüzde 2,6’ya yükseltti. Gösterge, Ekim 2023’te yapılan bir önceki tahmine kıyasla yüzde 1,5 puan yukarı yönlü revize edildi.

Vladimir Putin, Ocak ayı başında Uzak Doğulu girişimcilerle yaptığı toplantıda, “Rusya ekonomik hacim bakımından Almanya’yı geride bırakarak satın alma gücü paritesi bakımından Avrupa’da birinci, dünyada ise beşinci sıraya yükseldi.”demişti. Devlet başkanı, ülkenin her taraftan gelen yaptırımlarla bastırıldığı ve zor durumda olduğu bir dönemde bu sonucun şaşırtıcı olduğunu ifade etmişti.

AB'den dondurulan Rus varlıklarının gelirini kullanma kararı

 

Rusya'dan yeni yaptırımlar

 

Türkiye ve Rusya özel bir ödeme sistemi kuruyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)