BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye ve Rusya özel bir ödeme sistemi kuruyor----

Türkiye ve Rusya özel bir ödeme sistemi kuruyor

Türkiye ve Rusya özel bir ödeme sistemi kuruyor
11 Şubat 2024 - 18:00 www.finansgundem.com

Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Buravov, Türkiye ve Rusya’nın özel bir ödeme sistemi kurmak için çalıştığını açıkladı.

Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, Moskova ve Ankara'nın alternatif ödeme mekanizmaları oluşturmak için aktif olarak çalıştıklarını söyledi.

RIA'ya konuşan diplomat, "Ülkelerimizin ilgili departmanları ve şirketleri, alternatif ödeme mekanizmaları geliştirmek ve engelleri aşmak amacıyla yakın temaslarda bulunuyor" dedi.

Gazeta.ru'nun aktardığına göre Buravov, hem şirketlerin hem de Rusya ve Türkiye vatandaşlarının kullanımına açık olacak bir sistem üzerinde çalışıldığını açıkladı .

Haberde, "şubat ayı başında Türk bankalarının Rus tüzel kişilerinin hesaplarını kapatmaya başladığı ve Rusya'dan gelen bireylerin hesapları için taleplerini artırdığı" iddia edildi. Ayrıca "Daha sonra Türkiye Ticaret Bakanlığı, Rusya'dan para transferini kabul etmekte sorun yaşayan şirketlerin bir listesini hazırladı. Bu tür yasaklayıcı adımlar, Türk bankalarının ve firmalarının Rus şirketleri ve bireylerle ilişkileri nedeniyle ABD'nin ikincil yaptırımlarına maruz kalma korkusuyla açıklandı" denildi.

5 Şubat'ta basına, "Ankara ve Moskova, transfer işlemindeki sorunları tamamen çözecek bir Rus-Türk bankasının kurulması konusunu görüşmeye başladı. Ülkeler ayrıca tüm bu işlemleri ulusal para birimleri (Türk lirası ve Rus rublesi) üzerinden yapmayı planlıyor" haberi ve iddiaları yansımıştı. (Patronlar Dünyası)

Türk bankalarından Rusya'dan ödemeye 'şartlı' kabul

 

Rusya'dan Harkiv bölgesine İHA saldırısı: 7 kişi öldü

 

Rusya'daki personel açığı en çok hazır giyim çalışanlarına yaradı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)