BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus Dışişleri'nden ABD'ye nota----

Rus Dışişleri'nden ABD'ye nota

Rus Dışişleri'nden ABD'ye nota
26 Ekim 2017 - 14:06 www.finansgundem.com

Rusya Başkonsolosluğu'na yönelik tutum nedeniyle ABD'nin Moskova Büyükelçiliği'ne nota verildiği yönünde açıklama yapıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Washington yönetiminin Rusya'nın San Francisco Başkonsolosluğu'ndaki arşivlere yönelik tutumu nedeniyle ABD'nin MoskovaBüyükelçiliği'ne nota gönderdiklerini söyledi.

Zaharova, "Başkonsolosluktaki bazı arşivler, Rus tarafının onayı olmadan incelemeye tabi tutuldu, daha sonra paketlenerek özel taşıma şirketi aracılığıyla götürüldü. Elbette ABD tarafının tüm bu eylemleri nedeniyle ABD'nin bir nota gönderdik. Nota ABD'nin Moskova Büyükelçiliği'ne verildi" dedi.

ABD'lilerin bu eylemlerinin SSCB ve ABD arasında 1 Haziran 1964 tarihinde imzalanan Konsolosluk Sözleşmesi'nin 17. maddesini ihlal ettiğini de kaydeden Zaharova, söz konusu maddede 'Konsolosluk arşivleri, bulundukları yerden bağımsız olarak her zaman dokunulmazdır' hükmünün bulunduğunu anımsattı.

Rusya'nın San Francisco Başkonsolosluğu ile Washington ve New York'taki ticari temsilcilikleri, eylül başında Washington yönetiminin talebi üzerine kapatılmıştı.

ABD'nin Washington Büyükelçiliği, ABD yönetiminin San Francisco Başkonsolosluğu'ndaki arşivi kendilerine teslim ettiğini, ancak belgeleri kendilerinin almasına izin vermediğini ifade etmişti. (Spintik)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)