BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRus bankasının satışı askıya alındı----

Rus bankasının satışı askıya alındı

Rus bankasının satışı askıya alındı
12 Mart 2022 - 10:04 www.finansgundem.com

Yaptırımlar Rus bankacılık sistemini vurdu. Batılı şirketlerin, finans kurumlarının bir bir ülkeyi terk etmesi ilişkileri sonlandırması finans sisteminde ağır darbe vurdu.

Rusya Merkez Bankası, daha önce kayyum atayarak satışa sunduğu finans kuruluşu Otkritie Bank’ın satış işlemlerini geçici olarak durdurduğunu açıkladı.Batı yaptırımlarına maruz kalan bankanın hisselerinin satışına yönelik hazırlıkları askıya almaya karar veren düzenleyici, satış işlemlerine ne zaman başlanacağına dair herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu yılın ocak ayında Rus bankasının mali durum tespitini başlatan İtalyan bankası Unicredit, Otkritie Bank’ı satın alma planlarına son verdiğini duyurmuştu.

Kommersant gazetesinin Rusya Merkez Bankası’na yakın bir kaynaktan aldığı bilgiye göre, Unicredit’in başlangıçta Otkritie Bank’ı satın almaya ciddi bir ilgi göstermediği iletilirken, bir diğer kaynak ise 11 Ocak’ta Unicredit’in bankayı satın alma konusundaki faaliyetlerinin güvenlik garantileri ile ilgili müzakereler sonrasında son bulduğunu aktardı.

Amerikan Haber Ajansı Bloomberg, 11 Ocak 2022’de, İtalyan bankası Unicredit’in Rusya Merkez Bankası’nın satışa sunduğu Otkritie Bank’ı satın almak istediğini bildirmişti.

2017 yılında Merkez Bankası tarafından kayyum atanarak yeniden yapılandırılan Otkritie Bank, varlıkları açısından Rus bankacılık sisteminde sekizinci sırada yer alıyor.

Dijital dolar bankalar ve kriptonun kabusu olacak

 

Rusya'nın Uluslararası Ödemeler Bankası'na erişimi askıya alındı

 

Ukrayna Merkez Bankası'ndan Türkiye'ye çağrı

 

Rusya bankalarının son umudu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)