BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRus bankalarının karında rekor düşüş----

Rus bankalarının karında rekor düşüş

Rus bankalarının karında rekor düşüş
23 Mart 2021 - 08:19 www.finansgundem.com

Yaptırımlar nedeniyle zorlanan Rus ekonomisinde finans sektöründe kayıplar giderek büyüyor. Rus bankacılık sektörünün karı Şubat'ta bir önceki aya göre yüzde 18 azaldı

Rusya Merkez Bankası, Rus bankacılık sektörünün toplam karının Ocak ayındaki 205 milyar rubleden Şubat ayında 168 milyar rubleye (2.24 milyar dolar) düştüğünü bildirdi. Merkez bankası, sektörün karının, bankaların elinde bulunan OFZ hazine bonolarının yeniden değerlenmesinden etkilendiğini belirtti.

Rusya Merkez Bankası, 2019’da 1,7 trilyon ruble olan Rus bankalarının net karının 2020’de yüzde 5,9 azalarak 1,6 trilyon rubleye (yaklaşık 21 milyar dolar) gerilediğini açıkladı. Bankacılık sektörünün geçen yıl zorlu şartlar içerisinden geçtiğine işaret edilen açıklamada, “Bankalar, zorlu şartlara rağmen iyi getiriler gösterdiler. Elbette bu getiriler sistem içerisinde eşit olmayan bir şekilde dağılıyor, ancak yine de kar eden bankaların payı oldukça yüksek” değerlendirmesine yer verildi.

Rus bankalarının net karı, 2019'da bir önceki yıla göre yüzde 73 artarak 1,7 trilyon rubleye çıkmıştı. Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'nın SWIFT ödeme sisteminden çıkarılması ihtimalini değerlendirdi. Rusya'nın, SWIFT sisteminden çıkarılma ihtimali dahil tüm tehditleri göz önünde bulundurması gerektiğini belirten Peskov, "Başta ABD olmak üzere Rusya'nın rakiplerinin yaptırım arzusu giderek artıyor. Bu eylemler mantıksız ve öngörülemez. Bu nedenle elbette bu durum bizi tetikte olmaya zorluyor. Herhangi bir potansiyel tehdidi göz ardı edemeyiz." ifadelerini kullandı. Rusya’nın SWIFT sisteminden çıkarılma halinde finans sektöründe daha büyük kayıpların yaşanacağı belirtiliyor.

S&P: Türkiye'de sermaye kontrolleri temel senaryomuz değil

 

İngiltere için en büyük tehdit: Rusya

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)