BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus bankaları yeni bir rekor kırdı----

Rus bankaları yeni bir rekor kırdı

Rus bankaları yeni bir rekor kırdı
05 Şubat 2022 - 09:21 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinde halka düşük faizli kredilerle destek olan bankalar artan rekabet karşısında daha fazla müşteri kazanabilmek için tanıtım atağına geçti.

Batı’nın yeni yaptırımlarıyla karşı karşıya olan Rus bankaları yeni rekorlar kırıyor. Rusya’da nüfusun olağanüstü kredi talepleri sayesinde büyük bir rekabet ortamı oluşan bankacılık sektöründe, son bir yılda reklam harcamaları 95 milyar ruble olarak belirlendi.

Rusya’da kurumsal bankacılık faaliyeti yürüten BKF Bank Analitik Departmanı Başkanı Maksim Osadchiy, bu segmentte en büyük reklam harcamalarını 22,6 milyar ruble ile ülkenin ikinci büyük kamu bankası VTB Bank’ın yaptığını belirtirken, reklam harcamalarında yıllık artışın yüzde 32,4 olduğunu açıkladı.

Bu rakamların tüm bankacılık sektörü için rekor olduğunu dile getiren uzman, reklam harcamalarının bir önceki yıla göre yaklaşık 1,5 kat daha fazla olduğunun da altını çizdi.

Bankalar arasında reklam harcamalarında ikinci sırada 17,3 milyar ruble ve yüzde 141,5 artışla Tinkoff Bank bulunurken, Tinkoff’u reklama harcamalarına yüzde 81,7 artışla 9,6 milyar ruble ayıran dev kamu bankası Sberbank takip ediyor.

İlk 5’te aynı zamanda 7 milyar rubleyle Gazprombank (7 milyar ruble) ve 5,8 milyar rubleyle Alfa-Bank da kendisine yer buldu.

Öte yandan finans kuruluşlarının müşteri çekmek için yürüttüğü reklam kampanyaları hakkında açıklamalarda bulunan Federal Anti-Tekel Servisi (FAS) yetkilileri, Rusları, bankaların reklam mesajlarının genellikle önerilen hizmet hakkında yalnızca en çekici bilgileri içerdiği ve tüm koşullar hakkında bilgilerin atlandığı konusunda uyarırken, reklamlarda sunulan koşullar yerine banka işlemlerinde sözleşme koşullarının dikkatle okunması gerektiğinin altını çizdi.

Yaptırımlar, Rus ekonomisine zarar verebilir

Rusya ile Çin arasında doğalgaz anlaşması imzalandı

ABD uyardı: Çin ile ilişkiler, Rusya'ya yaptırımları önlemeyecek

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)