BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD uyardı: Çin ile ilişkiler, Rusya'ya yaptırımları önlemeyecek----

ABD uyardı: Çin ile ilişkiler, Rusya'ya yaptırımları önlemeyecek

ABD uyardı: Çin ile ilişkiler, Rusya'ya yaptırımları önlemeyecek
04 Şubat 2022 - 10:01 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali durumunda Çin ile yakın ilişki kurmasının, 'Moskova'ya ödetilecek ekonomik bedeli karşılamayacağını' söyledi.

Bakanlık Sözcüsü Price, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali  halinde ABD tarafından ağır yaptırımlara maruz bırakılacağını yineledi. Price, Ukrayna'nın işgal edilmesinin sadece Avrupa için değil Çin dahil bölgenin dışındaki ülkeleri etkileyeceğini söyledi.

Price, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Çin'li mevkidaşı Dışişleri Bakanı Wang Yi ile görüşmesinde Rusya'nın saldırganlığının yol açacağı küresel güvenlik ve ekonomik risklerin çok büyük olacağını söylediği ve Çin'in de bundan etkileneceğini hatırlattığını dile getirdi.

Olası bir işgalin Rusya'ya çok ağır mali bedellerinin olacağını söyleyen Price, "Rusya, Çin ile daha yakın bir ilişki kurarak bu sonuçların bir kısmını telafi edebilecek, bu sonuçların bir kısmını hafifletebilecek bir konumda olacağını düşünüyorsa, durum böyle değil. Aslında Rus ekonomisini birçok yönden daha kırılgan hale getirecek. Örneğin, temel teknolojilerin ana girdilerinin nereden geldiğine bakarsanız, bunlar hala Batı'dan geliyor. Kendilerini Batı ile işlem yapma, Batı ile - Avrupa'dan, Amerika Birleşik Devletleri'nden - ithalat yapma yeteneğinden mahrum ederler, üretken kapasitelerini ve yenilikçi potansiyellerini önemli ölçüde düşürürler" dedi.

Price, ayrıca ABD'nin yaptırımlarının etkisini azaltmak için Rusya ile iş tutan uluslararası firmalara karşı kullanabilecekleri birçok araç olduğuna da dikkat çekti. Çin ile yakın ilişkisinin Rusya'yı nasıl daha kırılgan hale getireceğine ilişkin bir soruya Price, şu yanıtı verdi:

Çünkü bu Rus ekonomisini tek bir ekonomiye ya da bir ekonomiye çok daha fazla bağımlı hale getirecektir. Bu, Putin'in sözünü ettiğimiz tedbirlerin, uyardığımız sonuçların bir etkisi olmayacağını düşünmesi halinde, Rus ekonomisi için bir felaket reçetesidir. Ve hiçbir ortaklık, elimizdeki finansal araçlar, elimizdeki yaptırım araçları, ihracat kontrol eylemleri göz önüne alındığında, bahsettiğimiz devasa ekonomik zararı kurtaramaz.

ABD Dışişleri Müsteşarı Victoria Nuland, daha önce Çin'in Moskova üzerindeki etkisini kullanarak Rusya'yı olası bir Ukrayna operasyonundan vazgeçirmesi çağrısında bulunmuştu.

Price, İsrail ile Lübnan'ın deniz yetki sınırları için anlaşma çabalarını desteklediklerini kaydetti. Price, iki hükümetle de yakın çalıştıklarını belirterek, Lübnan'ın enerji ihtiyacı konusunu da yakından takip ettiklerini söyledi. Lübnan'ın enerji krizine yönelik bölgesel çabalarını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Price, şu ifadeleri kullandı:

Lübnan'daki enerji eksikliği, su gibi, sağlık hizmetleri gibi kritik hizmetlerin Lübnan halkına sunulmasını tehdit etmeye devam ediyor. Elektrik dağıtımının Suriye şebekesinden geçmesi gerektiğini biliyor olsak da Esad hükümetine karşı sıkı yaptırım rejimimizin yürürlükte kaldığını vurgulamak istiyorum. Bu durumda veya başka bir durumda Suriye ile ilgili herhangi bir yaptırımı kaldırmadık, bundan feragat etmedik. Bu düzenlemenin nasıl yapılandırılacağını ve finanse edileceğini daha iyi anlamak, ABD politikasıyla uyumlu olmasını sağlamak ve olası yaptırım endişelerini gidermek için Ürdün ve Lübnan hükümetleriyle temas halindeyiz.

Price, Lübnan'ın, Ürdün ve Mısır ile yapmaya çalıştığı anlaşmaların ABD'nin Suriye yaptırım programıyla uyumunu sağlamak için Hazine Bakanlığının Yabancı Varlıkların Kontrol Ofisi (OFAC) ile yakın bir şekilde çalıştıklarını dile getirdi.

Gürcistan ve Polonya'dan Ukrayna'ya destek

 

ABD: Türkiye-Ukrayna iş birliği bölgesel istikrarı güçlendiriyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)