BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Rus askerleri kimyasal silah için antidot aldı' iddiası----

'Rus askerleri kimyasal silah için antidot aldı' iddiası

'Rus askerleri kimyasal silah için antidot aldı' iddiası
26 Mart 2022 - 16:13 www.finansgundem.com

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, "Yeni Dönem İçin Dönüşüm" temasıyla gerçekleştirilen Doha Forum 2022'de Rusya-Ukrayna savaşı hakkında açıklama yaptı.

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, ellerindeki istihbarat raporlarına göre Rus askerlerinin kimyasal silahtan korunmak için şimdiden antidot aldıklarını, bu silahların kullanılmasının kendileri için şaşırtıcı olmayacağını belirtti.

Rus ordusunun sahada şu ana kadar hedeflerine ulaşamadığını belirten Ceppar, "Elimizdeki duyumlara göre bir hazırlık içerisindeler. Savunma hattındaki arkadaşlarımız kimyasal silahın kullanılabilmesinden söz ediyorlar. Rusya'nın nasıl bir ülke olduğunu biliyoruz. Bizim için şu anda en önemlisi savunma" dedi.

'İstihbarat servisimiz, Rus askerlerinin antidot aldıklarını belirtiyor'

Ceppar, Rusya'nın savaşta elini güçlendiren üstünlüğün hava saldırısı olduğuna dikkat çekerek, "Hava sahasının kapatılması için biyolojik ve kimyasal silah kullanılmasını beklemememiz gerekiyor. Bizim istihbarat servisimiz; şimdiden Rus askerlerinin kimyasal silahtan etkilenmemek için antidot aldıklarını belirtiyor. Bunu Rusya'dan bekleyebiliriz çünkü tüm kırmızı çizgileri geçtiler. Zaten fosfor bombaları ülkemde kullanıldı. Bu yüzden kimyasal silahların kullanılması sürpriz olmayacaktır. Dünyanın desteği var ancak yeterli değil" ifadelerini kullandı.

Petrol ve doğalgaz üreten Körfez ülkelerinden de beklentilerinin olduğunu söyleyen Ceppar, şöyle devam etti:

Körfez ülkeleri, Ukrayna'nın güvenliğinin kendileri için de önemli olduğunu bilmelidir. Bu onların vatandaşlarının da güvenliği demektedir, mesela gıda güvenliği. Bu bölgelere buğday gibi tarım ürünleri getiren birçok liman şu anda işgal altında veya hedefte. Ruslar Karadeniz'i bloke edip, bizim Körfez ülkelerine buğday gibi tahıl ürünlerini ihraç etmemizi engellemek istiyor.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: ABD yeni sözler verdi

 

Ukrayna'daki yetim çocuklar Türkiye'ye getiriliyor

 

Rus güçleri Slavutiç belediye başkanını kaçırdı

 

Rus işgaline uğrayan Ukrayna neleri başardı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)