BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRumların Türkiye korkusu----

Rumların Türkiye korkusu

Rumların Türkiye korkusu
08 Nisan 2013 - 07:30 www.finansgundem.com

Rum yönetimi, çıkartılan doğalgazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya verilmesi korkusu yaşıyor

Rum Fileleftheros gazetesi, “Kıbrıs’ın doğal zenginliğinin boru hattıyla Türkiye üzerinden taşınmasını dayatma senaryoları” başlığı ile verdiği haberinde, “Yabancı hükumetlerin, Güney Kıbrıs’ın müstakbel kreditörleriyle uzlaşı içerisinde, Rum yönetimine ‘siyasi ve ekonomik patikalar’ oluşturarak Türkiye seçeneğiyle ilgili oldu - bittiler yaratmaya çalıştıklarını” yazdı. Gazeteye konuşan yabancı bir diplomat da, “Doğalgazla ilgili çıkarlar Kıbrıs’a bağlı olamayacak kadar büyüktür” dedi.
‘ABD arabulucu olsun’
Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis de, telefon görüşmesi yaptığı İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’dan, Türkiye’nin hem enerji hem de Kıbrıs sorunu tutumları ile ilgili yardım istedi. “Türkiye’nin, Rumların ‘sözde’ enerji parselleri konusunda tonları düşürmesini” isteyen Anastasiadis, Netanyahu’dan “Aynı zamanda Kıbrıs sorunu müzakerelerin hemen yeniden başlaması yönündeki Türk baskılarının etkisiz hale getirilmesi için ABD Dışişleri Bakanı aracılığıyla arabuluculuk yapmasını” istedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)