BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRumlar geleceklerini böyle satıyor!----

Rumlar geleceklerini böyle satıyor!

Rumlar geleceklerini böyle satıyor!
20 Mart 2013 - 11:16 www.finansgundem.com

Rum Kesimi'in Rus mevduatlarından kesilecek kriz vergisine karşılık vereceği payın sırrı açıklandı...

Dün akşam G.Kıbrıs parlamentosundaki kritik oylamanın ardından Rusya başkenti Moskova’ya hareket eden Rum Maliye Bakanı Mihailis Sarris çantasında neler bulunduğu sırrı bir parça aralandı.
İlk gelen bilgilere göre Rum Kesimi'in Rus mevduatlarından kesilecek kriz vergisine karşılık doğalgaz şirketlerinden pay verilecek.
Hürriyet'te yer alan habere göre, Rus medyasında yer alan ip uçlarına göre Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov ile “Kıbrıs bankaları nasıl kurtarılır” görüşme masasına oturmaya hazırlanan Sarris, üç maddeden oluşan planla geldi.
G.Kıbrıs planı şöyle sıralandı:
1- Rum yönetimi Rus hesaplarından yüzde 20 - yüzde 30 kriz vergisi kesecek.
2- Karşılığında Rusya’ya Kıbrıs enerji şirketinden aslan payı hisse devredilecek. Rus enerji şirketlerine adada çalışma kolaylığı sağlanacak.
3-  Bankalarda hesaplarından para kesilen Rus kişi ve şirketlere bu banka Yönetim Kurullarında söz sahibi üye bulundurmalarına izin verilecek. Hesaplardan kesilen para oranında hisse de verilecek.
ENERJİ BAKANI DA GELDİ
G.Kıbrıs yönetiminin Rusya’dan özellikle enerji karşılığı para isteyeceği Rum Enerji Bakanı Georgios Lakkotripis’in de Maliye Bakanı Sarris ile birlikte Moskova’ya gelmesi kanıt olarak gösteriliyor.
Bununla birlikte dün akşam parlamentodaki oylamadan hemen sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i telefonla arayan Nikos Anastasiyadis'in, Rusya liderine son gelişmeleri aktardığı bildirildi.
İki ülke lideri arasındaki telefon görüşmesi hakkında açıklama yapan Putin’in sözcüsü Peskov, "G.Kıbrıs inisiyatifiyle gerçekleşen telefon görüşmede Vladimir Putin Rum meslektaşına adada bulunan Rus hesaplarının zarar görmesinden duyduğu endişeyi tekrar dile getirdi. Taraflar krize çözüm bulunması için temas halinde kalma hususunda anlaştı” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)