BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRTÜK'ten sporda şiddeti teşvik eden yayınlara yaptırım kararı----

RTÜK'ten sporda şiddeti teşvik eden yayınlara yaptırım kararı

RTÜK'ten sporda şiddeti teşvik eden yayınlara yaptırım kararı
12 Aralık 2023 - 11:46 www.finansgundem.com

RTÜK Başkanı Şahin, "Futbol izleyicilerini yanlış yönlendiren, tribünleri gerginliğe sevk eden spor yayınlarını titizlikle takip ediyoruz." dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sporun şiddet görüntüleriyle anılmasının, en çok futbol camiasına haksızlık olduğunu belirterek, vatandaşları yanlış bilgilendiren, şiddet ortamına sevk eden spor programları hakkında gerekli yaptırımların uygulanacağını bildirdi.

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şiddetin her türlüsüne olduğu gibi sporda şiddete de karşı olduklarını ifade etti, MKE Ankaragücü-ÇAYKUR Rizespor maçında hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınadı.

Spor programları ve futbol yorumcularına ilişkin ligler başlamadan uyarı yaptıklarını hatırlatan Şahin,"Futbol izleyicilerini yanlış yönlendiren, tribünleri gerginliğe sevk eden spor yayınlarını titizlikle takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Şahin, şöyle devam etti:

"Sporun ruhuna uygun olarak centilmenlik içerisinde yapılması gereken müsabakaların tam tersine şiddet görüntüleriyle anılması, en çok futbol camiasına haksızlıktır. Üst Kurul uzmanlarımız tarafından yapılan incelemeler sonucunda vatandaşları yanlış bilgilendiren, şiddet ortamına sevk eden spor programları hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacaktır."

RTÜK'ten 2 kanala üst sınırdan idari para cezası

 

RTÜK'ten 4 kanala ceza

 

Halil Umut Meler'e saldıranlar tutuklandı

 

Hakemler: Futbol konuşacak ve düşünecek halimiz yok

 

Türk futbolunun utanç gecesi dünya basınında böyle yankılandı!

 

Türk futbolunun kara günü: Başkan, hakeme yumruk attı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AKP siz hayat özlemi12 Aralık 2023 13:05

    RTÜK muhalif kanallar ile uğraşacağına iğreçleşen yayınlara bakmalı örneğin kadın programları suçu teşvik eden diziler kalitesiz eğlence programları gibi eğitici yayınlar AKP döneminde hiç kalmadı her yerde kalitesizlik bayağılık diz boyu