BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporTürk futbolunun kara günü: Başkan, hakeme yumruk attı----

Türk futbolunun kara günü: Başkan, hakeme yumruk attı

Türk futbolunun kara günü: Başkan, hakeme yumruk attı
12 Aralık 2023 - 00:09 www.finansgundem.com

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rize Spor maçı sonrası hakem Halil Umut Meler'e saldırdı. Adalet Bakanı Yımaz Tunç, saldırıya ilişkin adli soruşturma başlatıldığını bildirdi

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler'e saldırdı. Olayın ardından TFF Yönetim Kurulu, olağanüstü toplanma kararı aldı. Bakan Bak yapılan saldırıyı kınadı. Bakan Tunç, saldırıya ilişkin adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Eryaman Stadı'nda maçın son düdüğü çalınca sahaya giren Faruk Koca, orta hakem Meler'e yumruk attı. Darbeyle yere düşen Meler'in etrafını güvenlik güçleri sardı.

Bu hareketten sonra bir süre yere çökerek fenalık geçiren Faruk Koca'yı yöneticiler sakinleştirmeye çalıştı.

Halil Umut Meler, tedavisi yapıldıktan 10 dakika sonra yoğun güvenlik önlemleri altında soyunma odasına götürüldü.

Bu sırada MKE Ankaragücü taraftarı başkanları Faruk Koca'ya destek vererek tezahürat yaptı. Tribünlerden de sahaya giren taraftarlar oldu. Bu taraftarlara güvenlik görevlileri müdahale etti.

Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler maçın 50. dakikasında MKE Ankaragücü'nden Ali Sowe'u ikinci sarı kartla oyundan atmıştı. Bu karar tribünlerden büyük tepki topladı. Çaykur Rizespor da maçın son dakikasında gol bularak 1 puan aldı.

BÜYÜKEKŞİ: HERKES BEDELİNİ ÖDEYECEK

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı nedeniyle TFF Yönetim Kurulu, olağanüstü toplanma kararı aldı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Herkes bunun bedelini ödeyecek

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: "Bu gece Türk futboluna utanç dolu bir yumruk atıldı. Bu olaya karışan herkes bunun bedelini ödeyecek."

BAKAN BAK: BU TÜRK FUTBOLUNA YAKIŞMADI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Halil Umut Meler'e yönelik saldırıyı kınadı.

Bakan Bak, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda maçın hakemi Halil Umut Meler'e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Sporun ruhuna ve Türk futboluna asla yakışmayan bu görüntüleri sahalarımızda görmek istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Halil Umut Meler'e yönelik saldırıda sorumluluğu bulunanlar hakkında adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının bitiminde maçın hakemi Halil Umut Meler'e yönelik saldırının gerçekleştiği olaylarda sorumluluğu bulunanlar hakkında gerekli adli soruşturma başlatılmıştır." bilgisini verdi.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda hakem Halil Umut Meler'e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Barışın ve dostluğun zemini olan yeşil sahalarımızda bu tür olaylar kabul edilemez. Yaşanan bu üzücü olayın takipçisiyiz. Türk hakemliğini yurt dışında da başarıyla temsil eden hakemimiz Halil Umut Meler'e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

HALİL UMUT MELER HAKEMLİĞİ BIRAKTI

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, maçın hakemi Halil Umut Meler'e yumruklu saldırı gerçekleştirdi. Bu olaydan sonra Halil Umut Meler, hakemliği kararı aldığını açıkladı.

HALİL UMUT MELER: 'BU İŞ BENİM İÇİN BİTTİ!'

Uğradığı saldırı sonrası Ankara’da özel bir hastanede gözetim altına alınan Halil Umut Meler’in moralinin son derece bozuk olduğu ve kendisini ziyarete gelen hakem arkadaşlarına, “Bu iş benim için bitti. Artık devam edemem” dediği ifade edildi. Gençlik ve Spor Bakanı, İçişleri ve Adalet Bakanı’nın Meler’e yakınları aracılığı ile telefonla ulaştığı ve sağlık durumu hakkında bilgi aldığı bildirildi.

Eski futbolcu Oktay Derelioğlu ve eşine trafikte saldırı!

 

Futbol dünyasını sarsan fon vurgunu iddiasında Terimler'in ifadesi ortaya çıktı

 

TFF Fair Play Ödülleri'ni kazananlar belli oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)