BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRTÜK, ölüye ceza verdi----

RTÜK, ölüye ceza verdi

RTÜK, ölüye ceza verdi
19 Temmuz 2013 - 04:09 www.finansgundem.com

RTÜK, Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrası bıçaklanarak öldürülen taraftarın, sigara içerken yayınlanan görüntülerine ceza verdi

Fenerbahçe-Galatasaray derbi maçı sonrası çıkan olaylarda, bıçaklanarak hayatını kaybeden Burak Yıldırım adlı taraftarın, sigara içerken yayınlanan görüntüleri, 73 bin lira cezaya neden oldu. Gazeteport’un edindiği bilgiye göre, Bolu’da yayın yapan Abant TV, 12 Mayıs günü oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçında yaşanan olayları ekranına taşıdı. Maçtan sonra Burak Yıldırım adlı gencin  öldürüldüğü belirtilen haberde, Yıldırım’ın hayattayken çekilmiş görüntülerine de yer verildi. Bu görüntülerde Yıldırım’ın sigara içmesi, RTÜK’ü harekete geçirdi.
RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi, 13 Mayıs günü yayınlanan habere ilişkin rapor hazırladı. Raporda ‘’ Burak Yıldırım'ın ağzında sigarayla çekilmiş görüntüleri, 3-4 kez tekrarlanarak açık olarak gösterilmiş ve mozaikleme yapılmamıştır. Bu yayın, Tütün mamüllerinin zararlarının önlenmesine ilişkin kanununa aykırıdır’’ denildi.
RTÜK üyeleri de yasada yer alan, ‘’TV’lerde yayınlanan programlarda, filmlerde, dizilerde, kliplerde, reklam ve tanıtım filmlerinde tütün ürünleri kullanılamaz, görüntülerine yer verilemez" hükmünün ihlal edildiğine karar verdi. Abant TV’ye 73 bin 263 lira para cezası uygulandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)