BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRoubini'den siyasi kehanet----

Roubini'den siyasi kehanet

Roubini'den siyasi kehanet
29 Nisan 2014 - 07:27 www.finansgundem.com

Ekonomist Nouriel Roubini, Rusya ile Batılı güçler arasında yeni bir soğuk savaş başladığını ve sıcak savaşa dönüşme riski olduğunu söyledi

"Kriz Kahini" lakaplı ekonomist Nouriel Roubini, bu kez ekonomik değil siyasi ve askeri bir kriz hakkında kehanette bulundu. “Batılı güçler ile Rusya arasında yeni bir soğuk savaş başladı” diyen Roubini, “Eğer Rusya Ukrayna’nın doğusunu dengesiz hale getirip işgal ederse bu soğuk savaşın sıcak savaşa dönüşme ihtimali var” diye ekledi.

NATO KİEV’İ DESTEKLER

Roubini, Ukrayna’nın doğusunun işgale uğraması halinde NATO’nun doğrudan çatışmaya girmese bile Kiev yönetimine askeri destek sağlayabileceğini söyledi. Ekonomist, “Bu da savaşın tırmanması anlamına gelir” dedi.

AVRUPA YENİDEN RESESYONA GİRER

Roubini, sıcak bir çatışmanın Rusya’nın Avrupa’ya sağladığı gaz akışını aksatabileceğini ifade etti. Ünlü ekonomist, “Böye bir durumda resesyondan yeni kurtulmaya başlayan Avrupa yeniden durgunluğa girebilir” dedi. Bölgedeki riski 1’den 10’a kadar bir sayıyla ifade etmesi istenen Roubini, risk seviyesinin şu an 7’de olduğunu söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)