BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRoubini'den korkutan uyarı!----

Roubini'den korkutan uyarı!

Roubini'den korkutan uyarı!
02 Ocak 2015 - 13:03 www.finansgundem.com

New York Üniversitesi Profesörü Nouriel Roubini, üçüncü sanayi devriminin mavi yakalı işçileri yerinden edeceğini söyledi

New York Üniversitesi Profesörü Kriz Kahini Nouriel Roubini’den ekonomiye ilişkin yeni tahminler geldi.

Roubini, “Teknoloji ilerledikçe üçüncü sanayi devrimi heyecanı da artıyor. Üretimde verim artacak, ancak istihdam talebi artacak mı, belli değil. Sermayeye ve yetkinliğe duyarlı, işgücü kısmaya yönelik teknolojilerle üçüncü sanayi devrimi, tozu dağılmadan mavi yakalı işçileri yerinden edecek.” dedi.

İstikrar bozulacak

“Yeni fabrikalarda bin robot, bir işçi olacak. Hizmet sektöründe yaratılan istihdam imalattaki kaybı telafi edemeyebilir. Gelir ve servet dağılımındaki eşitsizlik artacak, bu da talep ve büyümeyi etkileyecek. Sosyal ve siyasi istikrar bozulacak. Gelir çok harcayandan, çok biriktirene akacak.” şeklinde yorum yapan Roubini, dijital ekonominin yeni cesur dünyasında genele yayılan kalkınma için eğitimin şart olduğuna dikkat çekti.

Roubini, işini yazılım ve makinelere kaptıranlara kalıcı gelir sağlamak gerekeceğini belirterek geçmişten ders alınması gerektiğine işaret etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)