BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRomanya'da vakalar arttı... Sağlık Bakanı görevden alındı----

Romanya'da vakalar arttı... Sağlık Bakanı görevden alındı

Romanya'da vakalar arttı... Sağlık Bakanı görevden alındı
14 Nisan 2021 - 14:09 www.finansgundem.com

Korona virüs (Kovid-19) vakalarının artışa geçtiği Romanya'da Başbakan Florin Citu, Sağlık Bakanı Vlad Voiculescu'yu görevden aldı.

Başbakan Florin Citu, hükümetin sosyal medya sayfasında yayınlanan bir açıklamada, yeni bir sağlık bakanı atanana kadar görevi başbakan yardımcısı Dan Barna'nın yürüteceğini bildirdi.

Açıklamada ayrıca, Voiculescu tarafından atanan sağlık bakanlığı yardımcısı Andreea Moldovan'ın da görevden alındığı belirtildi.

'BAŞBAKANIN ONAYI ALINMADAN KARARNAME YAYINLANDI'

Başbakanın kararı, sağlık bakanlığının korona virüs vaka oranlarının yüksek olduğu bölgelerde karantina uygulama kriterlerini kolaylaştıran bir kararnameyi Resmi Gazete'de yayınlamasının hemen ardından geldi. Yerel medya, söz konusu kararın Citu'nun onayının alınmadan yayımlandığını ve bunun merkez sağ koalisyon hükümetinde gerilime sebep olduğunu yazdı.

Voiculescu, 2016'dan beri sağlık bakanlığı görevini yürütüyordu.

Salı günü Romanya, 3.883 yeni koronavirüs vakası bildirdi ve ülkedeki toplam vaka sayısı 1.012 milyona yükseldi. Sağlık bakanlığı verilerine göre, şu ana kadar 25 bin 441 kişi ise koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Ayrıca yoğun bakım ünitesinde tedavi görenlerin sayısı ise 1.530'a yükselerek rekor seviyeye ulaştı.

Mart ayında hükümet, kısıtlamaları sıkılaştırmaya karar vermişti. Ülke çapında sabah 08.00 ile akşam 17.00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Karadeniz'de vaka sayısında tek düşüş Samsun'da

 

Putin, korona virüs aşısının ikinci dozunu oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)