BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRogers'tan zengin olmanın formülü----

Rogers'tan zengin olmanın formülü

Rogers'tan zengin olmanın formülü
14 Aralık 2016 - 07:38 www.finansgundem.com

Milyarder yatırımcı Jim Rogers, zengin olmak için yatırımcılara tavsiyede bulundu

Yatırımcılara ilk tavsiye “Yumurtaların hepsini aynı sepete koymayın” olurken, ünlü yatırımcı Jim Rogers, “Bu uydurulmuş bir stratejidir. Zengin olmak istiyorsanız, yumurtaları aynı sepete koyun” dedi.

Birden fazla farklı, hatta mümkünse birbirleriyle ilişkisi zayıf olan varlığa yatırım yapmak neredeyse yatırımcılara verilen ilk derstir. Ancak dünyanın en ünlü yatırımcılarından biri öyle düşünmüyor! Uluslararası finans ve yatırım uzmanı Jim Rogers’a göre yatırımların çeşitlendirilmesi gerektiği tamamen uydurulmuş bir strateji.

Konsantre olmalısınız

“İnsanlara çeşitlendirmenin öğretildiğini biliyorum. Ancak bu sadece dava edilmemek için aracı kurumların bulduğu bir şey” diyen Rogers, “Eğer zengin olmak istiyorsanız konsantre olmalı ve odaklanmalısınız” dedi. Bu görüş tamamen tüm genel kabullerin çöpe atıyor; ancak Jim Rogers’ı dünyanın en başarılı yatırımcılarından biri yapanın da bu aykırı düşünce tarzı olduğu belirtiliyor.

Quantum Fund’ın kurucularından olan emtia yatırımcısı, geçtiğimiz 10 yılda yüzde 4 bin 200 getiri sağlamış. Rogers, “Wall Street’te söylenen şey bütün yumurtalarınızı aynı sepete koymamanız gerektiği. Ha! Tüm yumurtalarınız aynı sepete koymalısınız. Ancak bunun doğru sepet olduğuna emin olmalısınız ve sepete çok çok dikkatli bakmalısınız” diyor. Yani aslında doğru varlığı seçerek tek bir şeye yatırım yapmak herkese göre olmayabilir. Rogers da, “Ancak doğru oynarsanız çok zengin olabilirsiniz” diyerek bu yatırımın riskli olabileceğinin altını çiziyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)