BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRK, 3 şirketin devrine onay verdi----

RK, 3 şirketin devrine onay verdi

RK, 3 şirketin devrine onay verdi
08 Mart 2013 - 14:51 www.finansgundem.com

Rekabet Kurulu, Başkent Doğalgaz, Kangal Termik Santrali ve Geliş Madencilik'in hisse devrine onay verdi

Rekabet Kurulu, Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin özelleştirilmesi kapsamında tüm hisselerinin devralınmasında sakınca bulunmadığına karar verdi. Kurul, Kangal Termik Santrali ve Geliş Madencilik'in hisse devrine de onay verdi.
Rekabet Kurulu'nun konu ile ilgili açıklamasında şu bilgiler verildi:
"Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’nin tüm hisselerinin blok satışı yöntemiyle özelleştirilmesi kapsamında, teklif sahiplerinden - Torunlar Sanayi ve Ticaret A.Ş. veya - Akfen Holding A.Ş. – STFA Yatırım Holding A.Ş. Ortak Girişim Grubu veya - Fernas İnşaat A.Ş. veya - Türkerler İnşaat Tur. Mad. Ener. Üretim Tic. ve San. A.Ş. – Gama Holding A.Ş. Ortak Girişim Grubu tarafından bahse konu hisselerin devralınması işlemine izin verilmesinde sakınca bulunmadığına karar verildi."
"Kangal Termik Santrali ile bu santral tarafından kullanılan/işletilen bazı taşınmazların ve maden sahalarının bir bütün halinde özelleştirilmesi kapsamında, teklif sahiplerinden - Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş. – Siyahkalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Ortak Girişim Grubu veya - Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. veya - IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. – Fernas İnşaat A.Ş. Ortak Girişim Grubu tarafından bahse konu varlıkların devralınması işlemine izin verilmesinde sakınca bulunmadığına karar verildi."
Rekabet Kurulu, Geliş Madencilik Enerji İnşaat Ticaret A.Ş.’nin %80 oranında hissesinin Global Enerji Hizmetleri ve İşletmeciliği Tic. A.Ş.’ye devri işlemine izin verildi. Rekabet Kurulu'nun konu ile ilgili açıklamasında şu bilgiler "Geliş Madencilik Enerji İnşaat Ticaret A.Ş.’nin %80 oranında hissesinin Global Enerji Hizmetleri ve İşletmeciliği Tic. A.Ş.’ye devri işlemine izin verildi."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)