BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRipple MoneyGram ortaklığı sona erdi----

Ripple MoneyGram ortaklığı sona erdi

Ripple MoneyGram ortaklığı sona erdi
10 Mart 2021 - 16:57 www.finansgundem.com

ABD piyasa düzenleyicisi SEC’in geçtiğimiz yıl açtığı dava sonucu Ripple üzerindeki kara bulutlar bir türlü dağılmadı. Ripple iki yıldır ortaklık yaptığı ödeme şirketi MoneyGram’la iş birliğini sonlandırdı


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan davayla karşı karşıya kalan kripto para birimi Ripple, ABD merkezli para transferi şirketi MoneyGram ile ortaklığının sona erdiğini açıkladı.

Ortaklığın resmen son bulması, Ripple'ın SEC ile olan yasal mücadelesi hakkındaki endişeler nedeniyle MoneyGram platformundaki ticaretinin askıya almasından bir ay sonra geliyor.

Finextra’nın haberine göre, Ripple, 2019'da MoneyGram'a 50 milyon dolara kadar yatırım yapmayı kabul etmişti. Ripple iki yıl süren ortaklık boyunca geleneksel temellere dayalı para transferi şirketini sınır ötesi ödeme ve döviz anlaşmaları için blockchain girişiminin para birimi XRP’yi kullanılmasına ikna etmişti.

Ripple, MoneyGram’ın isteğe bağlı likidite hizmetini kullanmak amacıyla 2020’nin ilk çeyreğine kadar ödeme yapmaya devam etti. Kripto para birimi, MoneyGram'a “net harcamalar ek ödemesi” adı altında Ripple piyasa geliştirme ücretleri üzerinden 12,1 milyar dolarlık para transferi gerçekleştirdi.

Bununla birlikte, geçen yılın sonlarında ABD piyasa düzenleyici kurumu SEC, Ripple Labs şirketine ve iki yöneticisine karşı bir dijital varlık menkul kıymetler teklifi yoluyla kayıt dışı 1,3 milyar doların üzerinde para topladıkları ve bu suçun hala devam ettiği iddiasıyla dava açtı.

SEC iddialarında ismi verilmese de Ripple’ın MoneyGram’la olan ilişkilerinden de bahsediliyordu. SEC MoneyGram için “Ripple'ın inorganik XRP para biriminin 'kullanımı' ve XRP’in işlem hacmiyle kullanabileceği ek avantajları sağlaması sonucu Ripple’ın piyasaya kayıtlı olmayan XRP satışları için bir başka kanal oldu” ifadeleri yer arıyor

Ripple yaptığı açıklamada, MoneyGram ile olan anlaşmanın sona erdiğini belirtti, ancak her iki firmanın da "gelecekte ilişkilerini yeniden gözden geçirmekte kararlı olduğunu" açıklamasına ekledi.

MoneyGram o ülkeden çıkıyor

 

Kripto paralar kansere umut oldu!

 

Ripple'dan merkez bankalarına yeni bir blockchain!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)