BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriMoneyGram o ülkeden çıkıyor----

MoneyGram o ülkeden çıkıyor

MoneyGram o ülkeden çıkıyor
10 Mart 2021 - 16:21 www.finansgundem.com

Çok uluslu şirketler AB ve ABD’nin yeni yaptırımlarla köşeye sıkıştırmaya çalıştığı Rusya’dan çıkıyor.

Rusya Merkez Bankası’na kayıtlı tek yabancı para transferi gerçekleştiren aracı şirketi MoneyGram, 1 Mart itibariyle Rusya’dan para transferini durduracak. Rusya’ya yapılan nakit para transferleri ise yalnızca Zolotoya Korona para transferi şubelerinden mümkün olacak.

BİREYLERE DOĞRUDAN HİZMET VERMEKTEN VAZGEÇTİ

Sınır ötesi para transferlerini sağlayan Amerikan MoneyGram sistemi, Rusya’da bireylere doğrudan hizmet vermekten vazgeçti. Böylelikle Rusya’dan dünyanın diğer ülkelerine bu aracı kurumla nakit para havaleleri gönderilemeyecek. MoneyGram üzerinden Rusya’ya gönderilen nakit havaleleri ise şu an Zolotoya Korona ofislerinde gerçekleştiriliyor. RBK’nın verdiği habere göre, olay MoneyGram ve Zolotoya Korona basın merkezleri tarafından da doğrulandı.

Rusya’da para transferleri sağlayan ve Amerika menşeine sahip bir diğer kuruluş ise Western Union olarak biliniyor. Fakat Western Union, diğer şirketlerden farklı olarak Rusya’da tüzel kişiliğe sahip. (OOO Nevankovsk Kredi Kuruluşu “Western Union DP Doğu”). Bu kurum, aynı zamanda Rusya’da resmi kayıtlı ödeme sistemleri operatörleri arasında bulunuyor. MoneyGram’ın ise Rusya’da sadece tek şubesi olan bir kurum olduğu biliniyor.

ABD'nin yaptırım kararına Rusya'dan tepki: Çılgınca

 

Rusya’da uçak bileti fiyatları fırladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)