BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriRipple'dan merkez bankalarına yeni bir blockchain!----

Ripple'dan merkez bankalarına yeni bir blockchain!

Ripple'dan merkez bankalarına yeni bir blockchain!
05 Mart 2021 - 15:27 www.finansgundem.com

Ripple merkezinden yapılan açıklamada, merkez bankaları için XRP'nin özel bir versiyonunun testlerinin yürütüldüğü belirtildi.

Küresel ödeme şirketi Ripple, şirket için zorlu geçen ayların ardından önemli bir duyuru yaptı.

Ripple, merkez bankaları için XRP defterinin özel bir versiyonunun testlerini yürüttüğünü açıkladı.

XRP'nin en büyük yatırımcılarından biri olan Ripple, 3 Mart tarihli paylaşımında merkez bankaların yüzde 80'inden fazlasının devlet destekli kripto paralar üzerine araştırma yürüttüğünü, bu nedenle çok yakında merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) hayatımıza gireceğini belirtti.

Ripple, merkez bankalarına dijital para ihracı ve yönetiminde güvenli, kontrollü ve esnek bir çözüm sunmak için açık kaynak XRP defterinin özel bir versiyonunun testlerini yürütüyor.

Şirket, çoğu CBDC'nin tıpkı kripto paralar gibi dağıtık defter teknolojisini temel alacağını, fakat mevcut blockchain ağları ödeme amaçlı geliştirilmediği için olası bir CBDC'yi kaldırmalarının mümkün olmayacağını ileri sürdü.

Cointelegraph'tan Ayşe Karaman haberine göre, çoğu blockchain açık defterlerden oluşuyor ve herkes tarafından görüntülenebiliyor. Merkez bankaları ise açık defterlerin sunamayacağı bir işlem gizliliği ve kontrolü talep edebilir, bu nedenle özel bir defter kullanmaları daha olası gözüküyor.

Ripple tarafından geliştirilen CBDC Private Ledger, XRP defteriyle aynı blockchain teknolojisini temel alacak, yani ödeme amaçlı inşa edilmiş olacak.

XRP defterinde geçtiğimiz 8 yılda 5.400'den fazla kripto para oluşturduğunu belirten şirket, bunun CBDC Private Ledger'ın da para birimi oluşturmak için tasarlandığı anlamına geldiğini söyledi. Ripple, CBDC Private Ledger üzerinde uygun maliyetli, güvenilir ve neredeyse anlık bir şekilde para transferi yapmanın mümkün olacağını ileri sürdü. Saniyede on binlerce işlem yürütebileceği söylenen defterin, saniyede yüz binlerce işleme kadar ölçeklenebileceği de iddia edildi.

Ripple, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Aralık 2020'de şirkete ve yöneticilerine kayıt dışı menkul kıymet satışı gerekçesiyle dava açmasının ardından sıkıntılı günler yaşamaya başladı. XRP'yi şirket ile ilişkilendiren SEC, kripto parayı bir menkul kıymet olarak değerlendiriyor.

Dava haberinin ardından XRP, değerinin yüzde 50'sinden fazlasını kaybetti ve birçok borsa, kripto parayla ilgili işlemleri askı aldı. Ripple yöneticilerinden Chris Larsen ise, geçtiğimiz gün SEC tarafından açılan davayı reddetmeye hazırlandığını duyurdu.

Bitcoin karşıtı finans devi fikrini değiştirdiğini açıkladı

Kripto paralarda işlem hacmi yükseliyor

Bitcoin balonu bir mit mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)