BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemReuters çalışanlarından grev kararı----

Reuters çalışanlarından grev kararı

Reuters çalışanlarından grev kararı
26 Nisan 2023 - 15:00 www.finansgundem.com

Reuters Haber Ajansı Türkiye Bürosu çalışanları, yüzde 25'lik maaş zammı kararını protesto ederek 10 Mayıs itibariyle greve gitme kararı aldı.

Kanada merkezli haber ajansı Thomson Reuters'ın Türkiye Bürosu ile Türkiye Gazeteciler Sendikası arasında süren toplu pazarlık sürecinde anlaşma sağlanamadı. Reuters Türkiye Bürosu çalışanları ve Türkiye Gazeteciler Sendikası üyeleri, ajans tarafından belirlenen yüzde 25'lik maaş zammı kararını protesto etti. Levent'te ajans ofisinin bulunduğu bina önünde toplanan çalışanlar basın açıklaması gerçekleştirdi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş'un okuduğu basın açıklamasında, "Reuters işvereninin Türkiye ofisinde çalışan meslektaşlarımıza uygun gördüğü ücret artışı yüzde 25'tir. Ocak ayında başladığımız toplu iş sözleşmesi görüşmeleri boyunca tüm olumlu çaba ve niyetlerimize rağmen, Türkiye'de yaşanan ekonomik tabloyu kalem kalem anlatmamıza rağmen maalesef olumlu bir yaklaşım göremedik. Yüzde 25'lik ücret artışının üzerine bir puan dahi konulmadı. Bugün burada sadece grev kararımızı değil grev kararlılığımızı da ilan ediyoruz. Eğer üyelerimizin hak ettikleri oranda bir ücret artışı teklifi gelmez, sorunun çözümü için Reuters işvereninden olumlu bir adım görmezsek 10 Mayıs itibariyle grev uygulamasına başlayacağımızı tüm kamuoyu önünde ilan ediyoruz" denildi.

Açıklama sonrası Reuters Türkiye Bürosu ofisinin girişine grev metni asıldı.

Avrupa’da grev dalgası

 

Altun'dan Reuters'a siyasi içerikli iş ilanı tepkisi

 

Reuters, 2022 yılının en unutulmaz fotoğraflarını seçti

 

Reuters objektifinden fotoğraflarla 2022 yılı

 






YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)