BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRekabetçi sektörler için 405 milyon euro'luk kaynak----

Rekabetçi sektörler için 405 milyon euro'luk kaynak

Rekabetçi sektörler için 405 milyon euro'luk kaynak
13 Nisan 2017 - 03:08 www.finansgundem.com

Ar-Ge ve yenilikçilik, teknoloji transferi ve ticarileşme ekseninde geliştirilecek projeler için 405 milyon euro'luk kaynak ayrıldı. Başvuruların 9 Haziran saat 17:00’ye kadar yapılması gerek

Rekabetçi Sektörler Programı’nın 81 ili kapsayan yeni döneminde imalat sanayiinde dönüşüm, hizmetler ve yaratıcı endüstriler, Ar-Ge ve yenilikçilik, teknoloji transferi ve ticarileşme ekseninde geliştirilecek projeler için 405 milyon euro kaynak oluşturuldu. Yeni dönem destekleri için proje çağrısına çıkıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla gerçekleştirilen Rekabetçi Sektörler Programı’nın 405 milyon euroluk yeni dönem desteklerine valilikler, belediyeler, il özel idareleri, kalkınma ajansları, üniversiteler, oda ve borsalar, sanayi ve teknoloji ile ilgili dernek ve vakıflar, ihracatçı birlikleri, organize sanayi bölgeleri ve teknoloji geliştirme bölgeleri gibi kuruluşlar başvurabilecek.

Programın, 2007- 2013 arası uygulanan ve bölgesel rekabet odaklı ilk döneminde 500 milyon euroya yakın bütçeyle 43 ilde büyük çaplı yatırımlar hayata geçirildi. Program aracılığıyla 3 ila 50 milyon euro kaynak aktarılan 44 projeyle KOBİ’lerin altyapı ve teknoloji ihtiyaçlarını karşılayan ortak kullanım atölyeleri ve üretim tesisleri kuruldu, oluşturulan kredi garanti fonları aracılığıyla KOBİ’lere finansal destek sağlandı, işletmelerin kapasiteleri geliştirildi.

Böylelikle bölgelerin potansiyelleri değerlendirilerek bölgelerin rekabet gücünü artırmaları desteklendi. Rekabetçilik ve inovasyon odaklı yeni dönem programının uygulaması 2026 yılına kadar devam edecek. Rekabetçi Sektörler Programı fonlarından yararlanmak isteyen kuruluşların ilk proje teklif çağrısı kapsamında ‘imalat sanayi, araştırma-geliştirme, teknoloji transferi ve ticarileşme’ başlıklarında 9 Haziran saat 17:00’ye kadar başvurularını yapmaları gerekiyor. Basılı kopya gönderme son tarihi ise 16 Haziran.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)