BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinReina'nın sahibinin miras davası----

Reina'nın sahibinin miras davası

Reina'nın sahibinin miras davası
03 Haziran 2013 - 16:16 www.finansgundem.com

İki üvey kardeşi ile mahkemelik olan ünlü işadamı Mehmet Koçarslan: Mirasa ihtiyacım yok. Benim servetim yedi sülaleme yeter de artar bile!

Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan, geçtiğimiz yıl ölen babasının 1.5 milyar dolarlık serveti için; babasının evlilik dışı bir ilişkiden olan iki kardeşiyle mahkemelik oldu. Resmi eşine ve aralarında Koçarslan'ın da olduğu beş çocuğuna mirasında yer vermeyen Hasan Fikri Koçarslan'ın vasiyeti hakkında bilgi almak ve gelişmeleri konuşmak için Mehmet Koçarslan'ı aradım. Kendisi başta konuyla ilgili konuşmak istemedi ama konunun yanlış anlaşılmasını engellemek için sonunda sorularımızı yanıtlamayı kabul etti. İşte, ünlü işadamının anlattıkları:
Babam, annem ile evliyken nikahsız bir birliktelik yaşadı. Ve bu birliktelikten iki çocuk sahibi oldu. Bu nedenle babamla aramızda gerginlik oldu. Babam bunun üzerine 1987 yılında bir vasiyet yazdırdı.
KARDEŞLERİMLE GÖRÜŞÜYORUM
Bu ilk vasiyette; annem Hanım Koçarslan, kardeşlerim Nihat, İbrahim, Melahat ve Zülfiye ile bana pay verilmedi.
Babam son yıllarında kanserdi. Biz de tüm aile olarak onun bu zor zamanlarında hep yanındaydık. O dönemde aramızdaki tüm sorunları çözdük. Babam da bunun üzerine 1999 yılında ikinci bir vasiyet yazdırdı.
Babamla son yıllarında miras konusunu konuştuk. Bana sık sık "Sen, bu ailenin en büyüğüsün, mirasla ilgili ne istiyorsan yapacağım" dedi. Ben de ona "Ben hiçbir şey istemiyorum ayaklarımın üzerinde duruyorum ihtiyacım yok" dedim. Yani babamın 30 yıl önce yazdığı mirası hatırladığı bile yoktu.
Benim servetim bana da, çocuklarıma da, onların çocuklarına d,a hatta yedi sülaleme de yeter de artar şükürler olsun. Ancak babamla bu konuda yaptığımız son konuşmada; ben istemesem bile torunlarının mirasında hakkı olduğunu söyledi.
Babamın gayrimeşru ilişkisinden olan çocuklarıyla görüşüyorum. Çünkü çocukların bir günahı yok. İkisi de benim kardeşim. Günaydın/Başak Çokan
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)