BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRehin alınanlar kurtarıldı, saldırgan etkisiz hale getirildi----

Rehin alınanlar kurtarıldı, saldırgan etkisiz hale getirildi

Rehin alınanlar kurtarıldı, saldırgan etkisiz hale getirildi
01 Şubat 2024 - 16:17 www.finansgundem.com

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir fabrikayı basan kişi ya da kişiler içeride bulunan 7 kişiyi rehin aldı. Olay yerine özel harekat polisleri sevk edildi. Saldırgan saatler sonra etkisiz hale getirildi ve rehineler kurtarıldı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ABD firması olan Procter and Gamble (P&G) fabrikasının ana binasını basan kişi, içeridekileri rehin aldı. Olay yerine özel harekat polisleri sevk edildi.

GAZZE EYLEMİ İDDİASI

Gebzede bugün saat 15.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi, elinde silahla ABD firması olan P&Gye ait fabrikanın ana binasına girdi. Şüpheli iddiaya göre İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla fabrikadakileri rehin aldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

VALİ BÖLGEYE GİTTİ

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da bilgi almak üzere bölgeye hareket etti. Ayrıca fabrika önüne özel harekat polisleri yönlendirildi. Fabrikanın bulunduğu cadde araç ve yaya geçişine kapatıldı.

ÖZEL HAREKÂT SEVK EDİLDİ 

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde İhsan Dede Caddesi'nde faaliyet gösteren fabrikaya aralarında özel harekatçıların da yer aldığı çok sayıda polis ve jandarma ile sağlık ekibi sevk edildi. Caddeyi trafiğe kapatan ekiplerin olaya ilişkin çalışması sürüyor. Bölgede keskin nişancılar ile müzakere polisleri de görev yapıyor. 

FABRİKA İÇİNDEN FOTOĞRAF

Şüphelinin 7 kişiyi rehin aldığı öne sürülürken, fabrika içinden çekilen bir fotoğraf ortaya çıktı. Fotoğrafta yüzünü Filistin poşusuyla kapatan, üzerinde bomba düzeneğini andıran düzenek olan kişinin elinde tabanca ile poz verdiği görüldü. Fotoğrafta şüphelinin duvara sprey boyalarla da 'Kapılar açılacak. Gazze için ya musalla ya ölüm" yazdığı ve Türk bayrağı ile Filistin bayrağı çizdiği görüldü.

MÜZAKERECİ POLİSLER DEVREDE

Fabrikanın bulunduğu cadde araç ve yaya geçişine kapatıldı. Olay bölgesinde çok sayıda polis ve ambulans ekibi bu noktada görev alıyor. Müzakere yöntemiyle rehine krizini çözmeye çalışıyorlar.

TALEPLERİNİN NE OLDUĞU HENÜZ BELLİ DEĞİL

Müzakereci polisler içeride görüşme yapıyor. Rehin alan kişilerin talebinin ne olduğu henüz belli değil. Rehinelerin yakınları fabrikanın yanında bekliyor.

SOSYAL MEDYADAN YAYIN YAPIYORLAR

Kısa kısa rehinelerle ilgili temas kurduklarını belirtiyorlar. İçerideki kişiler rehin aldıkları kişilere sosyal medya üzerinden yayın açtırıp, durumu gösteriyor. Bu yayınları kapalı hesap olduğu için sadece rehinelerin yakınları görebiliyor. Aileler de an be an takip ediyor. Şu an rehineler açısından olumsuz bir durum olmadığı belirtiliyor.

REHİNELERİN DURUMU İYİ

Rehinelerin net bir talepleri yok. Ailelerle konuşan içerideki rehineler durumunun iyi olduklarını ancak niye rehin alındıklarını bilmediğini söylüyorlar. Müzakereci polislerle rehineler arasında ne gibi bir talep diyaloğu geçtiği şu an bilinmiyor.

Rehin alınanlar kurtarıldı, saldırgan etkisiz hale getirildi

Saldırgan saatler sonra etkisiz hale getirildi ve rehineler kurtarıldı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, konuyla ilgili açıklama yaptı. Yavuz, şunları söyledi:

 "14.30 sularında daha önce bu işletmede çalışmış bir şahıs silahla birlikte içeri girmiştir ve 7 çalışanı rehin almıştır. Şahsın hedefi İsrail'in Gazze'deki katliamların durması ve Mısır'daki sınır kapısının açılması talebi olmuştur. Hassas bir müzakere süreci yürütülmüştür. Özellikle böylesi olaylarda rehinelerin can güvenliğinin sağlanması için titiz bir çalışma yürüttük. Basın açıklaması tarzından uzak durduk.

Örgüt bağlantısı tespit edilemedi

Hedefimiz ilk olarak oradaki kardeşlerimizi çıkarmaktı. Bu süreci emniyet ve istihbarat teşkilatımız olabilecek tüm bağlantıları da değerlendirerek yürütmüştür. Küçük bir operasyonla etkisiz hale getirdik. Örgüt bağlantısı tespit edilemedi. Şahıs ilk olarak operasyonla ele geçirilmiştir. Rehinelerin sağlık durumu iyi. Hepsine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Bu tür davranışları sergileyenler için öncelikle hukuk işler.''

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)