BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRBA'dan enflasyonu düşürmek için ilginç öneri----

RBA'dan enflasyonu düşürmek için ilginç öneri

RBA'dan enflasyonu düşürmek için ilginç öneri
20 Haziran 2023 - 08:40 www.finansgundem.com

RBA Başkan Yardımcısı Michele Bullock, enflasyonu kontrol altında tutmak, daha yüksek faiz oranlarından ve derin bir resesyondan kaçınmak için işsizlik oranının yükselmesi gerektiğini savundu.

Avustralya Merkez Bankası (RBA) Başkan Yardımcısı Michele Bullock, enflasyonu kontrol altında tutmak, işsizlik oranının yükselmesi gerektiğini belirtti.

Bullock, ekonominin dengesini sağlamak için işsizlik oranının mevcut %3.6 seviyesinden yaklaşık %4.5 seviyesine yükselmesi gerektiğini belirtirken, bu oranın, hala pandemi öncesi seviyelerin oldukça altında olduğunu da vurguladı.

Bullock, Newcastle'daki Ai Group'da yaptığı konuşmada, "Amacımız, işgücünü tam istihdamla daha uyumlu bir seviyeye döndürmektir... Bunu, istihdam ve ekonominin daha genel anlamda bir süre boyunca trendin altında bir hızda büyümesi halinde başarabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

Daha fazla faiz artışı hakkında sorulduğunda, Bullock, Rezerv Bankası'nın politikayı sıkılaştırırken "inatçı" olmadığını ve önceden belirlenmiş bir yol üzerinde hareket etmediği belirtti.

Bullock ayrıca, enflasyonun insanların beklentilerine yerleşik hale gelmesi durumunda faiz oranlarının yükseleceğini ve bunun derin ve uzun süren bir resesyona yol açacağını, bunun da işsizlik oranında büyük bir artış anlamına geleceği uyarısında bulundu.

Avustralya'nın en büyük bankasından kripto para borsalarına tedbir kararı

 

Avustralya ekonomisi beklentilerin altında büyüdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)