BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRaiffeisen’in Rusya’daki net geliri yüzde 28 azaldı----

Raiffeisen’in Rusya’daki net geliri yüzde 28 azaldı

Raiffeisen’in Rusya’daki net geliri yüzde 28 azaldı
04 Kasım 2023 - 12:32 www.finansgundem.com

Raiffeisen Bank International grubunun Rusya’daki net geliri yıllık bazda yüzde 28 oranında azaldı

Avusturyalı Raiffeisen Bank International grubu üçüncü çeyrekte Rusya’daki net gelirini yüzde 12 oranında azalttı ve yılın başından bu yana grubun net geliri yıllık bazda yüzde 28 oranında azalarak 1 milyar euroya geriledi.

Kuruluşun ara dönem raporuna göre, aynı zamanda Rusya’daki işletmenin üçüncü çeyrek net faiz geliri yüzde 3 artarak 331 milyon euroya ulaştı. Bu yılın ilk dokuz ayında ise bu rakam yıllık yüzde 6 düşüşle 1,03 milyar euroya gerilerken, şirketten yapılan açıklamaya göre bu düşüş, kredi hacmindeki yüzde 52’lik azalma ve para biriminin yeniden değerlenmesinden kaynaklandı.

Bununla birlikte Rusya ile ilgili risk maliyetleri de 147 milyon euroya düştü. Grup ayrıca Rusya’daki borçlanma senetlerinin satışı nedeniyle 12 milyon euro kaybetti. Buna ek olarak, şirket Rusya ve Avusturya’daki hukuki meselelere 34 milyon euro ayırdı.

Ülkedeki personel giderleri 2023’ün ilk dokuz ayında 110 milyon euro arttı. Bu artış maaş artışları, sosyal güvenlik maliyetleri, bir defaya mahsus ödemeler için ayrılan karşılıklar ve personel sayısındaki artıştan kaynaklanmaktadır. 

Raporda yer alan açıklamada “Grup, Rusya’daki Raiffeisen Bank’ın satışı veya bölünmesi ve gruptan ayrılması ile sonuçlanacak potansiyel işlemleri takip etmeye devam edecek” denildi.(Gazetemru)

Raiffeisen Bank'tan yeni Rusya kararı

 

Raiffeisen Bank’a Rusya’dan çekil baskısı

 

Raiffeisen Centrobank Türkiye'ye geliyor!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)