BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRahip Brunson ev hapsine alındı----

Rahip Brunson ev hapsine alındı

Rahip Brunson ev hapsine alındı
25 Temmuz 2018 - 14:47 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz hafta tutukluğunun devamına karar verilen ABD'li rahip Andrew Bronson ev hapsine alındı

Darbe girişiminin ardından tutuklanan ve yargılanması İzmir'de tutuklu olarak devam eden ABD'li rahip Andrew Brunson'ın ev hapsine alındığı belirtildi. Karar, haber televizyonları tarafından duyuruldu. 

Haberlerde Brunson'ın ev hapsine alınarak adli kontrole tabi tutulması kararı alan mahkemenin, cezaevinden tahliye edilmesine hükmettiği belirtildi. Saat 17:20 itibariyle Bronson cezaevinden çıkarıldı ve ev hapsine alındı.

Hakkında yurtdışı yasağı konulan Brunson'a ev hapsi süresince elektronik kelepçe takılacak. 
İzmir'de 20 yılı aşkın bir süredir yaşayan Brunson, 2016 yılındaki darbe girişiminde Gülen Cemaatine yardım ettiği ve PKK'ya destek verdiği suçlamaları nedeniyle Aralık 2016'dan bu yana tutuklu olarak yargılanıyor. Hakkındaki suçlamalardan suçlu bulunması halinde Brunson 35 yıla kadar hapis cezası alabilir. Hakkında devam eden dava kapsamında son olarak geçen hafta hakim karşısına çıkan Brunson'ın tutukluluğunun devamına hükmedilmiş ve bir sonraki duruşması Ekim ayına ertelenmişti. 
Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde görülen davaya Brunson'ın eşi Norine Brunson, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Philip Kosnett ve Amerika Dini Özgürlükler Komisyon üyeleri de katılmıştı. 

Kosnett, Brunson'ın tutukluğunun devamına karar verilmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu karar bizi hayal kırıklığına uğrattı. İddianameyi okudum ve üç duruşmaya da katıldım. Rahip Brunson'ın suçlu olduğuna dair herhangi bir delil bulunduğuna inanmıyorum" dedi. 
Duruşmanın ardından Twitter hesabından açıklama yapan ABD başkanı Donald Trump da "Erdoğan, bu harika Hristiyan baba ve kocanın serbest bırakılması için bir şey yapmalı. O yanlış bir şey yapmadı" ifadelerini kullanmıştı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)