BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'QE'yi sonlandırmak için çok erken'----

'QE'yi sonlandırmak için çok erken'

'QE'yi sonlandırmak için çok erken'
27 Mayıs 2013 - 06:30 www.finansgundem.com

Nobel ödüllü ekonomist Stiglitz, QE'nin sonlandırılmasının şu an için kötü bir ortam yaratacağını açıkladı

Columbia Üniversitesi'nin Nobel ödüllü ekonomi profesörü Joseph Stiglitz, parasal genişlemenin Amerikan ekonomisine çok az yardımcı olduğuna yönelik kanıtlara rağmen Fed'in parasal teşvikleri azaltması için henüz çok erken olduğunu söyledi.
Ürdün'de 25 Mayıs'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Stiglitz, bunun tek teşvik planı olduna dikkat çekerek, "Ekonomi net bir şekilde normal değil ve bunu 'yeni normal' olarak kabul etmek de hatalı olacaktır" dedi.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin geçtiğimiz hafta politika yapıcıların sürdürülebilir büyüme işaretleri görmesi hâlinde Fed'in tahvil alımlarını azaltabileceği sözlerinin ardından New York Borsası ve ABD Hazine tahvilleri 4. haftasında da düşüş kaydederek Ağustos'tan bu yana en uzun süreli kayıp dönemini kaydetti. ABD'de dayanıklı tüketim malları siparişleri Nisan'da beklentinin üzerinde artış kaydederek ekonominin yılın ikinci yarısında toparlanacağına işaret etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)