BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'QE'den hızlı çıkılması yararlı'----

'QE'den hızlı çıkılması yararlı'

'QE'den hızlı çıkılması yararlı'
26 Ağustos 2013 - 14:14 www.finansgundem.com

Para politikası rehberliği kuralının yaratıcısı Taylor, Fed'in tahvil alımlarını olabilecek en kısa zamanda azaltmaya başlaması gerektiğini söyledi

Stanford Üniversitesi Profesörü ve para politikasına rehberliği öngören Taylor kuralının yaratıcısı John Taylor, Fed'in tahvil alımlarını olabilecek en kısa zamanda azaltmaya başlaması gerektiğini savundı.
"Ne kadar erken olursa o kadar iyi" yorumunda bulunan Taylor, politika yapıcıların ihtiyatlı bir şekilde bunun bir strateji olduğunu ve düzenlenebileceğini göstermesinin gerektiğini söyledi.
Fed Açık Piyasa Komitesi'nin bir sonraki toplantısı 17 ve 18 Eylül'de olacak. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin yüzde 65'i, ABD merkez bankasının 85 milyar dolarlık aylık tahvil alımlarını o toplantıda azaltmaya başlamasını bekliyor.
Bloomberg'in 9-13 Ağustos tarihlerinde yapıldığı ankete katılan 48 ekonomistin medyan tahmini, FOMC'un ilk adımının 10 milyon dolar gibi düşük bir kesinti olabileceği yönünde. Anket, Fed'in tahvil alımlarını büyük ihtimalle 2014'ün ortalarında sonlandıracağı beklentisini gösterdi.
Taylor, bu haftaki Fed tutanaklarının, tahvil alımlarının etkisine ilişkin bir hayli şüpheye işaret ettiğinin altını çizerek, "Faizler tahvil alımlarının azaltılacağı beklentisiyle yükselirken, varolan olumlu etkileri de gölgeliyor" dedi.
Fed'in parasal genişleme programından ne kadar hızlı çıkış yapacağına ilişkin öfkenin de olduğuna dikkat çeken Taylor, Jackson Hole toplantılarına katılan 35 merkez bankasının çoğunun çıkışın, üzerlerindeki etkisine ilişkin endişeli olduğunu söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)