BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaQE'de düşüş sinyalleri artıyor----

QE'de düşüş sinyalleri artıyor

QE'de düşüş sinyalleri artıyor
03 Haziran 2013 - 19:44 www.finansgundem.com

Fed San Francisco Başkanı John Williams, parasal genişlemenin hızını yazın düşürebileceklerinin sinyalini verdi

Federal Reserve San Francisco Başkanı John Williams, politika yapıcıların yaz ayları itibariyle tahvil alım programını düşürebileceğini söyleyerek yıl sonu itibariyle de potansiyel olarak parasal genişlemeyi bitirebileceklerini dile getirdi.
Fed'in politika kararlarını veren Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) 1 Mayıs'ta yaptığı açıklamada büyümeyi devam ettirmek ve işsizliği daha çok düşürebilmek için aylık 85 milyar dolarlık varlık alımlarına devam edeceğini belirtmişti. ABD merkez bankası ayrıca işsizlik oranının yüzde 6.5'in üzerinde ve enflasyon oranının yüzde 2.5'in altında kaldığı süre boyunca da faizleri sıfıra yakın tutacağını açıkladı.
Bu yıl parasal politika toplantılarında oy hakkına sahip olmayan Williams, 2013 yılı için yüzde 2.5 ve 2014 yılı için yüzde 3.25 ekonomik büyüme beklediğini açıkladı.
Bugün Stockholm'de konuşan Williams, ABD mali politikası bu yıl büyümeyi kısıtlı tutarken, konut sektörü ve tüketici harcamaları "güzel bir şekilde" ilerliyor ifadelerini kullandı.
Gösterge faiz oranını Aralık 2008'de sıfıra yakın bir seviyeye çeken Fed, ekonomik genişlemeyi destekleyebilmek için radikal önlemler alıyor. Bu önlemlerden bir tanesi gelecekte yapılacak para politika kararları öncesinde daha fazla danışmanlık hizmeti alınması.
Fed, Ocak 2012'de ilk defa bir enflasyon hedefi belirlerken, uzun vadede fiyat artışını yüzde 2 oranında tutmayı istediğini belirtti. Böyle bir hareketi başlarda destekleyen Williams, enflasyonun şu anki haliyle devam etmesi durumunda bir endişe kaynağı haline geleceğini de belirtti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)